Stichting MS Research

Stichting MS Research financiert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar multiple sclerose (MS). Ook geeft de Stichting objectieve informatie over (leven met) MS multiple sclerose (MS). Ook geeft de Stichting objectieve informatie over (leven met) MS en bevordert zij goede zorg voor mensen met MS. 

Sinds de oprichting in 1980 is het financieren van onderzoek het hoofddoel van de Stichting. Het kost minimaal € 70.000 per jaar om één wetenschapper een jaar lang onderzoek naar MS te laten doen. In ruim 40 jaar heeft Stichting MS Research in totaal meer dan € 72 miljoen toegekend aan 398 onderzoeken. De Stichting geeft structurele financiële steun aan academische MS-centra gespecialiseerd in zorg en onderzoek en de Hersenbank voor MS.

Zenuwslopende ziekte 

MS is letterlijk en figuurlijk een zenuwslopende ziekte die jonge mensen treft in de bloei van hun leven. Het is de meest invaliderende ziekte bij jong volwassenen en is helaas (nog) niet te genezen. De ziekte van de hersenen en het ruggenmerg leidt tot klachten van diverse aard: zoals uitval van spieren, extreme vermoeidheid, verlies van zicht- en spraakvermogen, maar ook geheugen- en concentratie problemen. Zolang er onderzoek is, is er hoop.

Stichting MS Research heeft sinds 2004 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is Stichting MS Research een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Stichting MS Research

Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.274.000

Bijzondere projecten van Stichting MS Research

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Stichting MS Research ook extra schenkingenfinanciering voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra bijdrage 2022 - €660.000 - Een kind met MS, een leven uit BALANS

Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE