AAP en de Postcode Loterij: geven verwaarloosde dieren een nieuw bestaan

AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren in Europa, zoals apen, leeuwen en wasberen. Dag in dag uit worden miljoenen exotische zoogdieren als huisdier gehouden, illegaal verhandeld of misbruikt in circussen en andere vormen van entertainment. Dit zorgt voor onvoorstelbaar veel dierenleed. AAP vangt dieren in nood op, zodat ze lichamelijk en geestelijk kunnen herstellen van hun verleden. Daarnaast pleit AAP in heel Europa voor betere wet- en regelgeving om dierenleed tegen te gaan.

AAP wordt sinds 2001 door de Postcode Loterij gesteund en heeft al € 12,4 miljoen mogen ontvangen. Hierdoor heeft AAP al vele dieren een veilig thuis kunnen bieden!

AAP

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
2001
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3.250.000

Wat zijn de belangrijkste speerpunten van AAP?

Het is heel belangrijk om de problemen bij de wortel aan te pakken. Het aantal dieren in nood is namelijk vele malen hoger dan het aantal beschikbare opvangplekken in opvangcentra zoals AAP. AAP pleit daarom in heel Europa voor betere wet- en regelgeving, zoals een verbod op wilde dieren in circussen. Ook pleit AAP voor een positieflijst voor huisdieren; dat is een lijst die aangeeft welke dieren je als huisdier mag hebben (en welke dus niet). Alleen door de oorzaken aan te pakken, kan dierenleed pas écht worden tegengegaan!

klein_AAP-2010-Zoog-Wasbeer-Cheyenne-003.jpg

Bijzondere projecten van Stichting AAP

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Stichting AAP ook extra financiering voor een bijzonder project ontvangen. Zie hieronder meer informatie over projecten die door de jaarlijkse en de extra bijdrage van de Postcode Loterij konden worden gerealiseerd.

Extra project 2017 - € 1.335.000 - Born to be wild

Extra project 2015 - € 1.460.000 - Een brul om aandacht

Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE