Aflatoun International en de Postcode Loterij: samen kinderen financieel zelfredzaam maken

Aflatoun International en de Postcode Loterij: samen kinderen en jongeren financieel zelfredzaam maken. Aflatoun International is in 2005 opgericht om kinderen en jongeren in de hele wereld stap-voor-stap te begeleiden op hun weg naar succes als zelfbewuste en financieel zelfredzame wereldburgers.

Aflatoun International heeft een bijzondere formule van interactief, speels financieel onderwijs voor kinderen en jongeren tussen de 3 en 24 jaar. De combinatie van sociaal en financieel onderwijs is uniek en deze Aflatoun methode maakt kinderen en jongeren weerbaar. Dit is waar Aflatoun International het verschil maakt: De programma’s zorgen ervoor dat kinderen en jongeren beter zijn uitgerust om uitdagingen in hun leven, zoals complexe financiële beslissingen, armoede, ongelijkheid en de bescherming van het milieu en hun leefomgeving, aan te pakken. Aflatoun International bereikt met haar programma jaarlijks meer dan 10 miljoen kinderen.

Aflatoun International wordt sinds 2010 gesteund door de Postcode Loterij.
Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 5 miljoen euro van de loterij.

Aflatoun International

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
2010
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.450.000,-

Hoe zorgt Aflatoun International dat kinderen en jongeren ondernemende wereldburgers worden?

Het belang van Aflatoun International

Kinderen en jongeren worden op steeds jongere leeftijd aan ingewikkelde financiële beslissingen blootgesteld. Het tekort aan werkgelegenheid voor jongeren is door de voortdurende bevolkingsgroei en de economische crisis ernstiger geworden. Wereldwijd schiet onderwijs veelal tekort: scholieren worden niet goed voorbereid om zelfredzaam te zijn en veel jongeren hebben niet de vaardigheden die nodig zijn om goed voorbereid zijn op de economische werkelijkheid. Aflatoun International maakt het verschil door kinderen en jongeren bewust te maken van hun eigen talenten en mogelijkheden om zelf hun leven en omgeving te veranderen.

Speels leren

De lessen van Aflatoun International zijn speels, terwijl de ervaringsgerichte onderwijsmethode ervoor zorgt dat scholieren het geleerde beter onthouden. Met het programma ontdekken kinderen en jongeren hun talenten, leren zij problemen op te lossen en om op te komen voor hun rechten. Ze leren sparen, ontdekken wat hun dromen zijn, leren begrotingen en plannen maken en zetten ze sociale en financiële bedrijfjes op. Door middel van Aflatoun leren kinderen en jongeren hoe ze door ondernemend te zijn, hun dromen kunnen leren realiseren; problemen in hun leven en omgeving kunnen oplossen; en een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun familie, hun omgeving en de maatschappij.

Het Aflatoun International netwerk

Over de hele wereld zijn ministeries van onderwijs, financiële instellingen, NGO's, bedrijven, lerarenopleidingen en duizenden scholen en jeugdorganisaties een partnerschap met Aflatoun International aangegaan. Kennis en ervaringen worden gedeeld en de lesprogramma’s worden waar nodig aangepast.

Aflatoun International werkt met 192 partnerorganisaties in 109 landen die samen jaarlijks les geven aan 4,5 milljoen kinderen en jongeren.

D_04_Aflatoun_Hoe.jpg

Bijzondere projecten van Aflatoun International

Met de reguliere, jaarlijkse bijdrage kan Aflatoun International bijzondere projecten realiseren. Lees hieronder meer over een aantal van deze projecten.

Extra bijdrage 2021 - Empowering vulnerable girls with social and financial skills - € 1.950.000

Aflateen in Nederland

Meer zelfvertrouwen voor kansarme kinderen in Ethiopië

Humberto_Duimen.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

D_04_Aflatoun_Benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Aflatoun International?

Naar de website