Amref Flying Doctors en de Postcode Loterij: zorgen voor een gezond en sterk Afrika

Hart voor gezondheid

Goede gezondheid is een mensenrecht. Daarom werkt Amref Flying Doctors, de belangrijkste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, samen met de bevolking, zorgverleners, private sector en overheden aan betere gezondheid in Afrika – vooral van jonge vrouwen.

Amref Flying Doctors wordt al vanaf 2000 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Amref Flying Doctors van de loterij 40,6 miljoen euro mogen ontvangen voor haar activiteiten.

Amref Flying Doctors

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
2000
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 10.245.000,-

Hoe zorgt Amref Flying Doctors voor betere gezondheid in Afrika?

Voorlichting lokale bevolking

Amref Flying Doctors werkt samen met de lokale bevolking. De organisatie traint gezondheidsvrijwilligers die mensen uit hun eigen gemeenschap bewust maken van de risico’s die ze lopen om ziek te worden en de mogelijkheden die ze hebben om gezond te blijven.

Meer zorgverleners

Amref Flying Doctors leidt onder meer basisartsen en verpleeg- en verloskundigen op om het tekort aan zorgverleners tegen te gaan. Niet alleen klassikaal, maar ook via innovatieve methoden zoals leren via de computer en de mobiele telefoon.

Gesprekspartner van overheid

Om onze impact te vergroten deelt Amref Flying Doctors de uitkomsten van haar werk met andere organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie. Zo wordt er meer bereikt dan dat Amref Flying Doctors alleen zou kunnen. Amref Flying Doctors is daarnaast ook een belangrijke gesprekspartner van overheden. Daarbij gaat het over aanpassingen in hun gezondheidsbeleid. Op die manier zorgt Amref Flying Doctors ervoor dat haar werk structureel is.

D_04_Amrefflyingdoctors_Hoe.jpg

Bijzondere projecten van Amref Flying Doctors

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Amref Flying Doctors ook extra financiering voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die door deze steun mogelijk zijn gemaakt.

Eenmalige extra bijdrage 2020 - € 1 miljoen - Amref Ventures

Extra project 2020 - € 1,75 miljoen - i-PUSH

Eenmalige extra bijdrage 2019 - € 1.000.000 - Strijd tegen meisjesbesnijdenis

Extra project 2018 - € 1.995.000 - Malawi Guardians

Droomfonds 2016 - € 9.950.000 - i-PUSH

Humberto_Duimen.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

D_04_Amrefflyingdoctors_Benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Amref Flying Doctors?

 

Naar de website