Commonland en de Postcode Loterij samen sterk voor gezonde ecosystemen

Klimaatverandering, de kwaliteit en zekerheid van ons voedsel, water en lucht, vervuiling, armoede, extreme droogte, overstromingen, uitsterving van soorten, veiligheid en migratie… Het is onmogelijk om deze thema’s zinvol te bespreken zonder dat we het hebben over landschappen en de werking van ecosystemen. Commonland is een internationaal opererende, Nederlandse organisatie die zich inzet om door middel van landschapsherstel bovenstaande bedreigingen tegen te gaan. Door landschappen te herstellen blijft het ecosysteem gezond en worden de herstelde gebieden weer leefbaar voor mens en natuur.

Commonland heeft haar eerste jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij in 2016 ontvangen. Met de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kan Commonland haar lopende projecten verder uitwerken en nog meer projecten starten. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 4,2 miljoen euro van de loterij.

Commonland

Thema's
Natuurbescherming en Klimaat
Gesteund sinds
2017
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 5.494.000,-

Hoe realiseert Commonland landschapsherstel voor de lange termijn?

4 Returns® aanpak

Commonland heeft met haar brede aanpak oog voor natuur, economie en mens. Met projecten streeft Commonland naar herstel van natuurlijk, sociaal en financieel kapitaal en krijgen lokale gemeenschappen weer perspectief en inspiratie.

Langetermijnbenadering

Via een doordacht zoneringsysteem ontstaat een positieve wisselwerking tussen zogeheten natuurlijke, economische en gecombineerde zones. 
Op deze manier werkt de organisatie aan herstel van zowel de ecologie als de economie. Omdat een dergelijk proces wel tijd nodig heeft, trekt Commonland minstens 20 jaar uit voor haar projecten.

Ecologie en economie wereldwijd hand in hand

Commonland’s missie is om door de mens uitgeputte gebieden over de hele wereld te herstellen. In samenwerking met lokale boeren, landgebruikers, experts en partnerorganisaties ondersteunt de organisatie nieuwe en duurzame oplossingen die ook economisch rendabel zijn. Commonland is actief in acht verschillende landen, verspreid over vijf continenten. Het gaat hierbij om enorme gebieden, soms wel ter grootte van een gemiddelde provincie in Nederland. Het streven is om bij te dragen aan een grootschalige restauratie-economie, afgestemd op internationale beleidsmaatregelen en richtlijnen.

Bijzondere projecten van Commonland

Met de reguliere, jaarlijkse bijdrage kan Commonland bijzondere projecten realiseren. Lees hieronder meer over een aantal van deze projecten.

Extra project 2018 - € 1.394.000 - Landschapsherstel in Baviaanskloof

Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Benieuwd naar het werk van Commonland?

Naar de website