Cordaid en de Postcode Loterij: aanjagers van vrede, veiligheid en een menswaardig bestaan

Een mooiere wereld begint met omkijken naar elkaar. Cordaid helpt, juist in de moeilijkste gebieden.

1,6 miljard mensen leven in moeilijke omstandigheden. De gevolgen van armoede, conflict en natuurrampen belemmeren voor veel mensen de toegang tot de belangrijkste basisvoorzieningen. Cordaid pakt de oorzaken van deze problemen aan.

Door te werken aan goed onderwijs, betere gezondheidszorg, voedselzekerheid, meer werkgelegenheid en noodhulp tijdens de grootste rampen, geeft Cordaid mensen een eerlijke kans. Zo kunnen zij uiteindelijk niet alleen zichzelf, maar ook hun gemeenschap vooruithelpen.

Ook in eigen land ondersteunt Cordaid initiatieven in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. Dit zijn projecten die de boodschap van omzien naar elkaar in de praktijk brengen en zich richten op mensen in de marge, zoals dak- en thuislozen, vluchtelingen en mensen met hoge schulden.

Cordaid komt voort uit de christelijke sociale traditie; waardigheid, rechtvaardigheid, compassie en de zorg voor de planeet zijn leidend in het werk.

Cordaid wordt sinds 1996 door de Postcode Loterij gesteund.
Sinds 1 januari 2021 is Cordaid gefuseerd met ICCO. Zij gaan verder als één organisatie. Mede door de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kan Cordaid zich blijven inzetten voor meer menswaardigheid.

Cordaid

Thema's
Ontwikkelings-samenwerking
Gesteund sinds
1996
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 26.884.000,-

Op de wereld om elkaar te helpen

Wereldwijd is er al veel vooruitgang geboekt: vooral op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Dat is voor ons het bewijs dat het kan en onze drijfveer om door te gaan. Daarom werken we juist in de moeilijkste gebieden waar hulp nog hard nodig is. Waar mensen getroffen zijn door oorlog en conflict, onrecht of natuurrampen. Wij geloven in de kracht van mensen om hun leven -opnieuw- op te bouwen en er ook voor elkaar te zijn.

Hulp voor, tijdens en na de ramp

Rampen en conflicten treffen de armsten het hardst. Cordaid werkt met lokale gemeenschappen aan het verminderen van de risico’s op rampen en verbindt snelle hulpacties met duurzame ontwikkeling in het rampgebied.

Toegang tot basisvoorzieningen  

Basisvoorzieningen zijn essentieel, denk aan toegang tot gezondheidszorg, een eerlijke rechtssysteem en onderwijs. Cordaid werkt aan een betaalbare en bereikbare gezondheidszorg voor iedereen. Ook werken we aan eerlijke rechtssystemen, door ervoor te zorgen dat burgers zich organiseren en om tafel gaan met ambtenaren en politieagenten. Daarnaast zorgt Cordaid voor sterke onderwijssystemen, gedragen door betrokken ouders, leraren en overheden.

Duurzame werkgelegenheid en voldoende voedsel voor iedereen

Klimaatverandering heeft een steeds grotere impact op het leven van kleine boeren en hun families. Cordaid helpt deze mensen om in hun levensonderhoud te voorzien door voedselsystemen te verbeteren. In fragiele landen die kwetsbaar zijn investeren we in kleine ondernemingen om zo meer werkgelegenheid te creëren, met name voor vrouwen en jongeren.

_DSC7441 (1).jpg

Bijzondere projecten van Cordaid

Naast de reguliere jaarlijkse bijdrage heeft Cordaid ook extra financiering voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra bijdrage 2022 - € 1.800.000 - (B)eat the Locust

Extra bijdrage 2020 - € 1 miljoen - Cordaid Investment Management

Extra bijdrage 2020 - € 1 miljoen - PlusPlus

Extra bijdrage 2018 - € 2.834.000 - Herstel West-Afrikaans landschap

Extra bijdrage 2017 - € 2.120.000 - De Zout Oplossing

Extra bijdrage 2015 - € 2.035.507 - Boeren verdienen beter

04.x_detailpagina_winston.jpg

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we meer dan 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Cordaid_Naar_Site.jpg

Benieuwd naar het werk van Cordaid?

Naar de website