Diabetes Fonds

Een lang en gezond leven… dat wil iedereen! Maar dat is niet vanzelfsprekend voor 1,2 miljoen Nederlanders met diabetes. Het Diabetes Fonds pakt diabetes aan via onderzoek naar betere behandelingen en genezing.

Diabetes overvalt jong en oud, en steelt de gezondheid. Want de ziekte leidt vaak tot andere problemen zoals blindheid, hart- en vaatziekten en nierschade. Daarom werkt het Diabetes Fonds aan de genezing van diabetes type 1, de oplossing voor diabetes type 2 en de verbetering van de kwaliteit van leven.

Onderzoek naar diabetes

Het Diabetes Fonds investeert in wetenschappelijk onderzoek en praktische oplossingen. Met als droom: iedereen vrij van diabetes, de gevolgen en de zorgen ervan.

Mede dankzij de Nationale Postcode Loterij kan het Diabetes Fonds belangrijk onderzoek financieren dat bijdraagt aan meer vrijheid voor iedereen met diabetes, en genezing dichterbij brengt.

Het Diabetes Fonds heeft sinds 2004 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is het Diabetes Fonds een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Diabetes Fonds

Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3.025.128
Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE