Dr. Denis Mukwege Foundation en de Postcode Loterij samen sterk voor slachtoffers in DR Congo

De Dr. Denis Mukwege Foundation maakt zich wereldwijd sterk voor vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Met de unieke aanpak gebaseerd op de visie van gynaecoloog Denis Mukwege krijgen de vrouwen naast medische hulp, ook ondersteuning op juridisch, sociaal- economisch en psychosociaal gebied. Daarnaast zet de stichting zich op politiek gebied in voor het wereldwijd uitbannen van het gebruik van seksueel geweld als oorlogswapen.

De Dr. Denis Mukwege Foundation ontving in 2016 van de Postcode Loterij een eenmalige bijdrage van 500.000 euro. Vanaf 2017 behoort de foundation tot de goede doelen die jaarlijks een bijdrage krijgen van de Postcode Loterij.  Met een jaarlijkse bijdrage kan de stichting de komende jaren haar missie voortzetten en de unieke aanpak van Dr. Mukwege in DR Congo en daarbuiten implementeren.
Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 3,9 miljoen euro van de loterij.

Dr. Denis Mukwege Foundation

Thema's
Mensenrechten
Gesteund sinds
2016
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 5.165.000,-

Bijzondere projecten van de Dr. Denis Mukwege Foundation

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft de Dr. Denis Mukwege Foundation ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over dit project:

Extra bijdrage 2022 - € 500.000 - RED-LINE

Extra bijdrage 2018 - € 965.000 - Wereldwijde beweging van slachtoffers van seksueel geweld

Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Benieuwd naar het werk van Dr. Denis Mukwege Foundation?

Naar de website