EpilepsieNL

Epilepsie verstoort levens. 200.000 mensen die direct worden geraakt en ruim een miljoen mensen met een kind, broer of zus, partner of ouder. Tijdens het boodschappen doen, klussen of onderweg naar je werk. Voor sommigen iedere dag, voor anderen eens per jaar. Maar altijd onverwacht.

Epilepsie is een hersenaandoening die zich uit in de vorm van aanvallen. Deze aanvallen zijn het gevolg van een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. En het kan ieder van ons overkomen. Mij, jou, je ouders of je kind, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding.

Hulp voor epilepsiepatiënten en omgeving

EpilepsieNL werkt er hard aan om de invloed van epilepsie op iemands leven zo veel mogelijk te beperken. Zij zet zich al meer dan 125 jaar op verschillende manieren in voor mensen met epilepsie.

Een belangrijk werkgebied is het steunen van wetenschappelijk epilepsieonderzoek. Onderzoek draagt bij aan meer inzicht in de aandoening, betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven.

Ook zet EpilepsieNL in op innovatie. Ze verzamelt en verspreidt slimme, praktische oplossingen, bijvoorbeeld rond eten, slapen en sporten. Innovatie die uitgaat van de kracht van mensen en zorgt dat je ook met epilepsie het meeste uit je leven haalt.

Daarnaast biedt de organisatie heldere en betrouwbare informatie aan iedereen die met de aandoening te maken heeft. Ook brengt zij mensen met epilepsie met elkaar in contact door (online) ontmoetingen, webinars, podcasts en evenementen.

Tot slot werken zij aan meer zichtbaarheid voor epilepsie. Minder vooroordelen, minder taboe, meer bekendheid.

Met steun van de Postcode Loterij kan EpilepsieNL zich inzetten voor 200.000 mensen met epilepsie. 

EpilepsieNL heeft sinds 1998 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is EpilepsieNL een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

EpilepsieNL

Gesteund sinds
1998
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.485.000

Bijzondere projecten van EpilepsieNL

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft EpilepsieNL ook extra schenkingenfinanciering voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra bijdrage 2022 - €235.000 - Een slimme camera voor epilepsie

Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE