Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten voor mensen met een handicap is namelijk nog steeds niet vanzelfsprekend.

Fonds Gehandicaptensport maakt daarom samen mogelijk dat iedereen met een handicap structureel kan sporten. Niemand mag buitenspel staan.

Met het positief beïnvloeden van de beeldvorming rond gehandicaptensport wil het Fonds Nederlanders inspireren om gehandicaptensport als vanzelfsprekend te zien en actief hierin te participeren, zodat mensen met een handicap altijd en overal kunnen sporten!

Special Olympics Nederland

Mede dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij worden er activiteiten georganiseerd voor Special Olympics Nederland: een sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij gaat het om het plezier van het sporten, maar natuurlijk ook om het sporten zelf.

Naast sportbeoefening via lokale sportverenigingen is Special Olympics Nederland de Nederlandse vertegenwoordiging van Special Olympics Inc. Samen met 500.000 vrijwilligers organiseert Special Olympics in ruim 150 landen het hele jaar door trainingen en wedstrijden voor meer dan 2,25 miljoen mensen met een verstandelijke beperking. 

Fonds Gehandicaptensport heeft sinds 2001 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is Fonds Gehandicaptensport een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Fonds Gehandicapten sport

Gesteund sinds
2001
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.250.000
Humberto_Duimen.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE