Giovanni van Bronckhorst Foundation

De Giovanni van Bronckhorst Foundation zet zich met het project S.V. Gio o.a. in voor kinderen met een leerachterstand uit groep 7 en 8. Deze kinderen krijgen begeleiding om een goede start te maken op de middelbare school.

S.V. GIO

Als profvoetballer merkte Giovanni al snel dat je alleen al met het zetten van een handtekening een glimlach kan toveren op het gezicht van een kind. Met S.V. GIO wil hij een blijvende glimlach op kindergezichten creëren.

Giovanni van Bronckhorst vertelt: "Al zijn we natuurlijk geen toverschool. Kinderen die school moeilijk vinden komen bij S.V. GIO 20 weken, 1 keer in de week na school sporten en leren. Bij S.V. GIO krijgen ze een voorzet voor de middelbare school."

"We zijn een echte sportclub, met trainers, spelerscontracten, een supportersvereniging en een Business Club. Zelf heb ik altijd een duidelijk doel voor ogen gehad, ook toen ik klein was. Veel kinderen hebben dat niet. Bij S.V. GIO laten we ze hun eigen mogelijkheden ontdekken en dat doen we net zoals profclubs dat doen met jonge talenten."

Sportenderwijs vooruit!

Kinderen komen naar S.V. GIO om aan hun toekomst te werken, om te sporten en om lol te maken. Net als in de topsport worden en duidelijke doelen gesteld. Het bijzondere bij S.V. GIO is dat kinderen samen met hun coach hun eigen doelen stellen. Doordat het uit henzelf komt gaan ze vooruit. Ook met rekenen en taal. 

De Giovanni van Bronckhorst Foundation heeft sinds 2012 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is de Giovanni van Bronckhorst Foundation een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Giovanni van Bronckhorst Foundation

Gesteund sinds
2012
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 600.000
692bdf4e-ec31-439f-9681-0c0ad356b995_image4551472580611219684.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE