Girls Not Brides en de Postcode Loterij: samen voor het stoppen van kindhuwelijken

De organisatie Girls Not Brides strijdt tegen de gedwongen huwelijken van miljoenen minderjarige meisjes. Girls Not Brides helpt meer dan 500 maatschappelijke organisaties uit 75 landen bij het onder de aandacht brengen van dit probleem, het pleiten voor wetten en beleid en het implementeren van programma’s om kindhuwelijken te voorkomen.

Girls not Brides ontving in 2015 van de Postcode Loterij een eenmalige bijdrage van 1,5 miljoen euro. Vanaf 2016 behoort Girls not Brides tot de goede doelen die jaarlijks een bijdrage krijgen van de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking heeft het Girls Not Brides van de loterij 5 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Girls Not Brides

Thema's
Ontwikkelings-samenwerking, Mensenrechten
Gesteund sinds
2015
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.500.000,-

Hoe wil Girls not Brides kindhuwelijken voorgoed laten verdwijnen?

Zichtbaarheid

Mensen laten zien en begrijpen hoe groot de impact van een kindhuwelijk op het leven van een meisje is en hen doen inzien hoe belangrijk hun rol is in het tegengaan van deze huwelijken.

Kennis delen

Leden laten weten hoe het beleid zich lokaal en wereldwijd ontwikkelt en onderstrepen hoe essentieel het is dat het stoppen van kindhuwelijken wordt meegenomen bij de totstandkoming van het lokale- en internationale beleid. In het bijzonder als het gaat om de mensenrechten.

Faciliteren

Op alle niveaus leden ondersteunen die zich inzetten om dit probleem aan te pakken. Belangrijk is dat zij worden voorzien van de noodzakelijke middelen en kennis.

Onderhouden relaties

Relaties onderhouden met invloedrijke partijen zoals regeringen, de media,  de Verenigde Naties en de academische wereld. Het is belangrijk dat zij dit probleem op de agenda houden.

Bijzondere projecten van Girls Not Brides

Met de reguliere, jaarlijkse bijdrage kan Girls Not Brides bijzondere projecten realiseren. Lees hieronder meer over een aantal van deze projecten:

Extra Project 2018 - € 2.000.000 - Het tegengaan van kindhuwelijken

Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

girlsnotbrides-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Girls Not Brides?

Naar de website