Global Witness en de Postcode Loterij: Samen tegen corruptie in ontwikkelingslanden

Corruptie zorgt ervoor dat de ontwikkelingslanden die het rijkst zijn in natuurlijke hulpbronnen vaak geen voordeel hebben van deze miljoenenindustrie. Naar schatting verdwijnt alleen al in Afrika jaarlijks 33 miljard dollar als gevolg van corruptie en fraude. Geld dat besteed had kunnen worden aan scholen en gezondheidszorg voor de meestal straatarme bevolking van deze landen.
Global Witness zet zich in om de zwakke regelgeving en corrupte systemen die misbruik van natuurlijke hulpbronnen en schendingen van mensenrechten mogelijk maken te wijzigen. Ze doet onderzoek, publiceert de feiten en oefent druk uit op overheden en bedrijven. Met de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kan Global Witness investeren in langlopende onderzoeken, bijvoorbeeld naar illegale boskap in Papoea-Nieuw-Guinea en DR Congo.

Global Witness wordt sinds 2018 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 1,5 miljoen euro van de loterij.

Global Witness

Thema's
Mensenrechten
Gesteund sinds
2018
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.500.000,-
Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Benieuwd naar het werk van Global Witness?

Naar de website