Greenpeace en de Postcode Loterij: samen voor een schone toekomst

Greenpeace is een onafhankelijke, internationale milieuorganisatie die zich inzet voor schone energie, prachtige bossen, levende oceanen, schone productieprocessen en duurzame landbouw.

Door onderzoek, voorlichting en vreedzame, inventieve confrontaties stelt Greenpeace milieuproblemen aan de kaak én stimuleert ze oplossingen die leiden naar een groene, duurzame samenleving. Greenpeace is daarbij overtuigd van de kracht van participatie, diversiteit en samenwerking. De toekomst van het milieu ligt in handen van miljoenen mensen over de hele wereld die de visie van Greenpeace delen.  

De Postcode Loterij steunt Greenpeace al sinds 1996. Sinds de start van de samenwerking heeft Greenpeace van de loterij 72,9 miljoen euro ontvangen om haar activiteiten te versterken.

Greenpeace

Thema's
Natuurbescherming, Klimaat
Gesteund sinds
1996
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 15.659.000,-

Hoe zorgt Greenpeace voor duurzame verandering?

Miljoenen Greenpeace-supporters en -medewerkers wereldwijd voeren campagne voor een groene en vreedzame planeet. Ze willen samen de maatschappelijke verontwaardiging omzetten in duurzame verandering.

Opsporen, vastleggen en openbaar maken

Greenpeace identificeert milieuproblemen én de oplossingen door gedegen onderzoek te doen, samen met gerenommeerde instituten. Dankzij haar schepen worden milieumisstanden tot in de verste uithoeken van de wereld opgespoord, vastgelegd en openbaar gemaakt.

Constructief overleg en juridische druk

Greenpeace probeert overheden en bedrijfsleven te bewegen tot oplossingen, door inzet van constructief overleg en juridische druk.

Geweldloze en confronterende acties

Greenpeace stelt milieuproblemen aan de kaak door geweldloze en confronterende acties.

D_04_Greenpeace_Hoe.jpg

Bijzondere projecten van Greenpeace

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Greenpeace extra schenkingen voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Hivos & Greenpeace - All Eyes on the Amazon - € 4.000.000

Extra project 2019 - € 4.000.000 - Bescherming Amazone

Extra project 2018 - € 2.409.000 - Versterking vrijwillige Russische brandweerteams

Droomfonds 2017 - € 14.825.000,- Alle ogen op de Amazone

Humberto_Duimen.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

D_04_Greenpeace_Benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Greenpeace?

Naar de website