Hersenstichting

Je hebt maar één stel hersenen. Ze bepalen wie je bent en wat je kunt. Zonder dat je erbij stilstaat, heb je ze nodig bij alles wat je doet, denkt en voelt. Je moet er niet aan denken dat er iets met je hersenen gebeurt…  

Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend. Sterker nog, al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Van dementie, Parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. In veel gevallen bestaat er echter nog geen behandeling die de aandoening kan stoppen of vertragen. Leren leven met de gevolgen is dan vaak de enige optie. Terwijl een hersenaandoening het leven volledig op z’n kop kan zetten. Fysiek, mentaal en sociaal. Helaas neemt die kans nog elke dag toe. Want hersenaandoeningen zijn hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden.  

Dat mag niet gebeuren. De Hersenstichting wil dat iedereen zoveel mogelijk uit het leven kan halen. Daarom zet de organisatie alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Dat kunnen zij niet alleen, de Hersenstichting werkt daarin samen met onderzoekers, professionals, patiënten en het publiek.  

De Hersenstichting richt zich niet op één aandoening, maar zetten breed in op baanbrekende oplossingen. Oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening helpen mee te doen in de maatschappij. Om dat mogelijk te maken, financiert de stichting innovaties en onderzoek, geeft voorlichting en zet het belang van onze hersenen op de publieke en politieke agenda.  

Iedereen gezonde hersenen. Dat is het doel van de Hersenstichting.

De Hersenstichting heeft sinds 2004 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is de Hersenstichting een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Hersenstichting

Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3.025.128
Humberto_Duimen.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE