Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sport- of cultuurclub. In Nederland groeit 1 op de 11 kinderen op in een gezin waar te weinig geld is om de contributie van een sportclub of het lesgeld van bijvoorbeeld een muziek- of dansschool te betalen.

Doordat deze kinderen niet mee kunnen doen, missen ze allerlei kansen die voor leeftijdsgenoten vanzelfsprekend zijn. Voetballen, judo, dansen of muziek maken helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

Alle kinderen doen mee

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor kinderen en jongeren uit armere gezinnen de contributie of het lesgeld en in veel gevallen ook de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen. De aanvragen worden gedaan via professionals (intermediairs) die het gezin meestal al kennen, zoals leerkrachten, buurtsportcoaches, jeugdhulpverleners en wijkteam medewerkers.

Kansen voor kinderen en jongeren

De ouders ontvangen zelf geen geld. De bijdrage wordt direct naar de sport- of cultuurclub overgemaakt. De intermediair ziet erop toe dat het kind ook werkelijk deelneemt aan de activiteiten waarvoor betaald is. Met de bijdrage van de Postcode Loterij kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur jaarlijks duizenden kinderen een kans bieden.

Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft sinds 2012 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is Jeugdfonds Sport & Cultuur een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Gesteund sinds
2012
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.350.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE