Krajicek Foundation en de Postcode Loterij: zorgen voor sport en ontwikkeling in aandachtswijken

Veel kinderen in Nederland moeten het doen zonder een belangrijke basis. Een basis die voor velen heel vanzelfsprekend is: namelijk een veilige plek dicht bij huis om te spelen, te sporten en om vriendjes te maken.

De Krajicek Foundation kiest voor een unieke aanpak: niet alleen Krajicek Playgrounds in samenwerking met gemeentes aanleggen, maar juist ook kinderen intensief begeleiden.

Op dit moment zijn er over het hele land verspreid 112 actieve Krajicek Playgrounds waar dagelijks meer dan 4.250 kinderen samen sporten. Maar er zijn nog minstens net zo veel aandachtswijken waar de Krajicek Foundation wil helpen.

De Krajicek Foundation wordt sinds 2014 door de Postcode Loterij gesteund en heeft 3,4 miljoen euro mogen ontvangen. Hierdoor kan de Krajicek Foundation nog betere begeleiding geven aan jongeren in Nederlandse aandachtswijken.

Krajicek Foundation

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2014
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3,4 miljoen

De Krajicek Foundation in het kort

Ontwikkeling

De Krajicek Foundation biedt een breed ontwikkelingstraject aan voor sportleiders en scholarshippers, waardoor zij een goede begeleiding kunnen geven aan kinderen en jongeren op playgrounds. Begeleiding is de kern van het werk van de organisatie.

Veilig spelen en sporten

De Krajicek Foundation wil uiteindelijk bereiken dat ieder kind in een aandachtswijk dichtbij huis veilig kan spelen en sporten.

Sociale cohesie

Door samen met buurtbewoners de sociale cohesie te bevorderen moeten playgrounds uitgroeien tot dé trekpleister van de buurt.

Steun de Krajicek Foundation en andere Goede Doelen

We steunen 103 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van de Krajicek Foundation

Mede door de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kan de Krajicek Foundation haar werk doen. Zie hieronder een aantal mooie voorbeelden van projecten die de Krajicek Foundation worden gerealiseerd:

Extra project 2017 - € 1.355.000 - Kinderen bewegen naar een betere toekomst

Scholarshipprogramma: belangrijke schakel in succes van Krajicek Playground

Koningsspelen: gezond en sportief Oranjefeest voor basisscholen in Nederland en de Cariben

Benieuwd naar het werk van de Krajicek Foundation?

Naar de website