Krajicek Foundation en de Postcode Loterij: ruimte voor sport, spel en ontmoeten

Het lijkt zo gewoon, maar buiten sporten en spelen, is voor ruim 220.000 kinderen in Nederland niet vanzelfsprekend. Juist voor die kinderen maakt de Krajicek Foundation het verschil. Want kinderen die regelmatig buiten sporten en spelen, zijn vrolijker, gezonder én ontwikkelen sneller hun talenten.

De Krajicek Foundation kiest hierbij voor een unieke aanpak. Samen met de buurt en gemeenten creëren zij multifunctionele sportpleinen (Krajicek Playgrounds) waar kinderen gratis en onder begeleiding kunnen sporten en spelen. Die begeleiding komt van professionele buurtsportcoaches en jongeren uit de wijk zelf die van de Krajicek Foundation een studiebeurs ontvangen.

Met het Krajicek Scholarshipprogramma motiveren zij jongeren om hun sportieve en maatschappelijke vaardigheden (verder) te ontwikkelen en in te zetten voor hun eigen buurt. In ruil voor een studiebeurs organiseren Krajicek Scholarshippers wekelijks sport- en spelactiviteiten op hun eigen Playground. En ze nemen deel aan de Krajicek Academy waarin ze alle handvatten krijgen aangereikt om uit te groeien tot lokale rolmodellen.

Inmiddels zijn er 127 Krajicek Playgrounds verspreid over 42 gemeenten in Nederland waar iedere week meer dan 7.000 kinderen de ruimte krijgen om te sporten, spelen en elkaar te ontmoeten. Er zijn 227 Krajicek Scholarshippers en in het totaal zijn er al meer dan 2.600 studiebeurzen uitgereikt. Maar er zijn minstens nog net zoveel aandachtswijken en jongeren die Krajicek Foundation wil helpen.

Sinds 2014 wordt de Krajicek Foundation door de Postcode Loterij gesteund en heeft in de afgelopen vijf jaar een bijdrage van ruim vijf miljoen euro mogen ontvangen. Met deze steun kan de Krajicek Foundation jeugd in aandachtswijken structureel ondersteunen, maar ook extra projecten uitvoeren zoals het vernieuwen en verduurzamen van Playgrounds en stimuleren van lokale buurtsportinitiatieven met de Winter & Summer Games.
 

Krajicek Foundation

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2014
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 5.000.000,-

De Krajicek Foundation in het kort

Ontwikkeling

De Krajicek Foundation biedt een breed ontwikkelingstraject aan voor sportleiders en scholarshippers, waardoor zij een goede begeleiding kunnen geven aan kinderen en jongeren op playgrounds. Begeleiding is de kern van het werk van de organisatie.

Veilig spelen en sporten

De Krajicek Foundation wil uiteindelijk bereiken dat ieder kind in een aandachtswijk dichtbij huis veilig kan spelen en sporten.

Sociale cohesie

Door samen met buurtbewoners de sociale cohesie te bevorderen moeten playgrounds uitgroeien tot dé trekpleister van de buurt.

Bijzondere projecten van de Krajicek Foundation

Mede door de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kan de Krajicek Foundation haar werk doen. Zie hieronder een aantal mooie voorbeelden van projecten die door de Krajicek Foundation worden gerealiseerd:

Extra bijdrage 2022 - € 1.000.000 - Summer Games

Extra bijdrage 2019 - € 2.500.000 - The Outdoor Generation

Extra bijdrage 2017 - € 1.355.000 - Kinderen bewegen naar een betere toekomst

Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

krajicek-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van de Krajicek Foundation?

Naar de website