Krajicek Foundation en de Postcode Loterij: buitenspelen en sporten in aandachtswijken

Het lijkt zo gewoon, maar buiten spelen en sporten is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Juist voor die kinderen maakt de Krajicek Foundation buiten spelen en sporten bijzonder. Zij begeleiden en motiveren kinderen in Nederlandse aandachtswijken om dicht bij huis en met elkaar te spelen en te sporten. Zo kunnen deze kinderen zich in een veilige omgeving op een gezonde en positieve manier ontwikkelen.

De Krajicek Foundation kiest hierbij voor een unieke aanpak. Niet alleen Krajicek Playgrounds in samenwerking met gemeentes aanleggen, maar juist ook kinderen intensief begeleiden.  Bovendien komen jongeren die in positieve zin opvallen in aanmerking voor een studiebeurs.

Met het Krajicek Scholarshipprogramma motiveren zij jongeren om te leren, zichzelf te ontwikkelen en het beste uit anderen te halen. In ruil voor een studiebeurs organiseert een Krajicek Scholarshipper ten minste 100 uur aan spel- en sportactiviteiten op zijn eigen Krajicek Playground wordt daarmee een positief rolmodel voor kinderen uit de buurt.

Momenteel zijn er 119 Krajicek Playgrounds verspreid over Nederland waar dagelijks meer dan 4.250 kinderen samen spelen en sporten. Er zijn 184 Krajicek Scholarshippers en in het totaal zijn er al bijna 1.600 studiebeurzen uitgereikt. Maar er zijn minstens nog net zo veel aandachtswijken en jongeren die de Krajicek Foundation wil helpen.

Sinds 2014 wordt de Krajicek Foundation door de Postcode Loterij gesteund en hebben zij 6,9 miljoen euro mogen ontvangen. Met deze steun kan de Krajicek Foundation nieuwe Krajicek Playgrounds aanleggen en de kwaliteit van de begeleiding van jongeren in Nederlandse aandachtswijken intensiveren.

Krajicek Foundation

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2014
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 5.000.000,-

De Krajicek Foundation in het kort

Ontwikkeling

De Krajicek Foundation biedt een breed ontwikkelingstraject aan voor sportleiders en scholarshippers, waardoor zij een goede begeleiding kunnen geven aan kinderen en jongeren op playgrounds. Begeleiding is de kern van het werk van de organisatie.

Veilig spelen en sporten

De Krajicek Foundation wil uiteindelijk bereiken dat ieder kind in een aandachtswijk dichtbij huis veilig kan spelen en sporten.

Sociale cohesie

Door samen met buurtbewoners de sociale cohesie te bevorderen moeten playgrounds uitgroeien tot dé trekpleister van de buurt.

Bijzondere projecten van de Krajicek Foundation

Mede door de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kan de Krajicek Foundation haar werk doen. Zie hieronder een aantal mooie voorbeelden van projecten die door de Krajicek Foundation worden gerealiseerd:

Extra project najaar 2019 - € 2.500.000 - The Outdoor Generation

Extra project 2017 - € 1.355.000 - Kinderen bewegen naar een betere toekomst

Carolien.png

Steun de Krajicek Foundation en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 100 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

krajicek-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van de Krajicek Foundation?

Naar de website