LINDA.foundation en de Postcode Loterij: zetten zich in voor arme gezinnen in Nederland

Steuntje in de rug

Een op de negen kinderen in Nederland groeit op bij ouders die non-stop de eindjes aan elkaar moeten knopen. Kinderen zijn nooit de oorzaak van de geldproblemen maar wél het slachtoffer. Ze hebben een verre van zorgeloze jeugd.

De LINDA.foundation wil arme gezinnen met kinderen in Nederland een steuntje in de rug geven en geeft duizenden gezinnen rond de feestdagen een set cadeaubonnen voor boodschappen, kleding, speelgoed en spullen voor in het huis. Met de cadeaubonnen kunnen ze net als ieder ander gezin in een winkel kiezen wat ze willen kopen en hebben zij rond de feestdagen even geen zorgen en stress.

De LINDA.foundation heeft haar eerste jaarlijkse bijdrage van de Nationale Postcode Loterij in 2016 ontvangen. Sinds de start van de samenwerking heeft de LINDA.foundation van de loterij 2,9 miljoen euro mogen ontvangen voor haar activiteiten.

LINDA.foundation

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2016
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.500.000,-

Een aantal feiten over de organisatie:

De LINDA.foundation

Stelt zich ten doel cadeaukaarten te geven aan gezinnen met kinderen die zich in een financieel benarde positie bevinden.

Linda de Mol

Is samen met de uitgeverij van LINDA, Mood for Magazines, de initiatiefneemster van de LINDA.foundation. Samen betalen zij de overheadkosten. Zo weten donateurs dat 100% van hun gift volledig ten goede komt aan de arme gezinnen.

'Armoede is niet eerlijk'

Onder dit motto worden mensen opgeroepen geld te doneren. Zo kan het aantal gezinnen dat de cadeaukaarten krijgt elk jaar kan worden uitgebreid. Sinds de oprichting in 2013 hielp de LINDA.foundation al ruim 20.0000 gezinnen. Met de steun van de Postcode Loterij en vele donateurs wil zij de komende jaren nog meer gezinnen een zorgeloze decembermaand bieden.

Linda.png

Bijzondere projecten van LINDA.foundation

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft LINDA.foundation ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt:

Extra project 2017 - € 426.000 - Digitale Vleugels

692bdf4e-ec31-439f-9681-0c0ad356b995_image4551472580611219684.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

linda-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van LINDA.foundation?

Naar de website