Mama Cash en de Postcode Loterij: samen sterk voor vrouwenrechten

Mama Cash was het eerste internationale vrouwenfonds ter wereld. Zij financiert en steunt vernieuwende initiatieven van vrouwen, meiden en trans en intersekse personen die opkomen tegen discriminatie en onderdrukking en bouwen aan een rechtvaardiger wereld. De rechten van deze groepen worden overal ter wereld geschonden. Het is alleen mogelijk hier een einde aan te maken als vrouwen, meiden en trans en intersekse personen de middelen krijgen om zelf op te komen voor duurzame veranderingen.

Mama Cash wordt sinds 2008 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 14,2 miljoen euro van de loterij.

Mama Cash

Thema's
Mensenrechten
Gesteund sinds
2008
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 7.553.000,-

Hoe zorgt Mama Cash voor de versterking van vrouwenrechten?

Mama Cash biedt financiële steun

Mama Cash geeft jaarlijks financiële steun aan ongeveer 150 groepen vrouwen, meiden, transgender en intersekse personen wereldwijd die zich op innovatieve manieren inzetten voor meer zeggenschap en meer rechten. Zo kunnen zij op hun beurt anderen stimuleren en inspireren om zich ook uit te spreken tegen discriminatie en rechteloosheid.

Mama Cash verstevigt sociale bewegingen

Mama Cash geeft geen eenmalige projectfinanciering, maar steunt groepen bij voorkeur voor een langere periode. Zij financiert juist basisvoorzieningen als werkruimte, salarissen en computers, die het groepen mogelijk maken op een duurzame manier te werken aan verandering. Mama Cash staat haar groepen ook met raad en daad bij en stimuleert de uitwisseling van expertise, ervaringen en strategieën en de vorming van regionale of thematische netwerken.

Mama Cash pleit voor meer geld voor vrouwenrechten

Mama Cash vervult een voortrekkersrol in de filantropische wereld. Zij stimuleert andere organisaties en fondsen om ook te investeren in vrouwenrechten en deelt met anderen wat zij heeft geleerd over succesvol investeren in activisme voor sociale rechtvaardigheid.

D_04_MamaCash_Hoe.jpg

Bijzondere projecten van Mama Cash

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Mama Cash ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra bijdrage 2022 - €1.380.000 - Het Autonomy en Resilience Fund

Extra bijdrage 2018 - € 1.253.000 - Inzet ‘artivism’ voor vrouwenrechten

Extra bijdrage 2015 - € 1.510.000 - Women Power Fashion

Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

mamacash-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Mama Cash?

Naar de website