Marine Stewardship Council en de Postcode Loterij: samen op weg naar een duurzame vismarkt en gezonde oceanen

De Marine Stewardship council (MSC) werkt samen met diverse partners om de wereldwijde vismarkt te veranderen in een duurzame markt. MSC is in 1997 opgericht met als doel een oplossing te bieden voor het globale overbevissingsprobleem en om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van de oceanen door duurzame visserij te erkennen en belonen.

Dankzij het opvallende blauwe MSC-keurmerk voor duurzaam gecertificeerde visserij is duurzame vangst makkelijk te herkennen. Door vis met het MSC-keurmerk te kopen, weet u als consument zeker dat uw vis duurzaam gevangen is en steunt u goed beheerde visserijen: zonder overbevissing, en met respect voor al het andere leven in de oceanen. Zo kunnen ook toekomstige generaties blijven genieten van vis én van oceanen barstensvol leven.

De MSC wordt sinds 2011 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 6,3 miljoen euro voor haar activiteiten.

Marine Stewardship Council (MSC)

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
2011
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.500.000,-

Hoe zorgt de MSC voor gezonde oceanen vol met leven?

Op weg naar een duurzame visserij

De MSC biedt visserijen over de hele wereld een manier om herkend en beloond te worden voor een goed beheer van hun visserij. In samenwerking met deze duurzame visserijen creëert zij een markt voor duurzame vis. Hierdoor worden andere visserijen gestimuleerd om hun praktijken te veranderen.

MSC in de markt

De MSC heeft haar krachten gebundeld met enkele van de werelds grootste merken, supermarkten en bedrijven in de visketen om hen te helpen aan de groeiende vraag van de consument naar duurzame vis te voldoen. De MSC werkt samen met diverse partners om de wereldwijde vismarkt te veranderen in een duurzame markt. De meeste partners hebben het MSC-programma tot kernonderdeel van hun visbeleid gemaakt.

Bewust maken van consumenten

Het blauwe MSC-keurmerk maakt het voor iedereen gemakkelijk om een bewuste duurzame keuze te maken - of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen of een etentje in een restaurant. Door middel van campagnes hoopt MSC meer mensen bewust te maken van de keuze voor duurzame vis en zo hun bijdrage aan behoud van gezonde oceanen.

Samenwerking met ontwikkelingslanden

De helft van alle visproducten ter wereld is afkomstig uit ontwikkelingslanden. Voor miljoenen mensen in dit soort landen is vis een vitale bron van voedsel en inkomsten. De MSC moedigt ontwikkelingslanden aan om mee te doen met het programma om zo te kunnen profiteren van de voordelen die certificering en het gebruik van het keurmerk kunnen brengen.

msc-hoe.jpg

Bijzondere projecten van Marine Stewardship Council

Met de reguliere, jaarlijkse bijdrage kan de MSC verschillende projecten en activiteiten bewerkstelligen. Lees hieronder meer over 1 van deze projecten.

Extra project 2017 - € 1.755.000 - Fish for Good

Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

msc-benieuwd4.jpg

Benieuwd naar het werk van MSC?

Naar de website