Milieudefensie en de Postcode Loterij: samen een andere weg inslaan

Milieudefensie zet zich in voor een duurzaam Nederland waar we de stijgende kosten van de omschakeling eerlijk delen en groene alternatieven bereikbaar zijn voor iedereen. Want we hebben iedereen nodig om klimaatverandering te stoppen: bedrijven én burgers, rijk én arm, hoog- én laagopgeleid. Samen maken we onze leefomgeving gezonder en energie goedkoper, en zorgen we voor gezond en eerlijk voedsel en schone banen voor iedereen. Daar worden we allemaal beter van.

Mede door Milieudefensie zijn de handelsverdragen TTIP en CETA ook in Nederland omstreden geworden, zit regionaal veevoer in de lift, vragen veel bezorgde burgers de gemeente om gezonde lucht en begint het besef dat de gaskraan dicht moet door te dringen.

Milieudefensie wordt sinds 1996 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking heeft de organisatie voor haar activiteiten 37,2 miljoen euro ontvangen van de loterij.

Fotocredits headerbeeld: Frank van Beek

Milieudefensie

Thema's
Klimaat
Gesteund sinds
1996
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 6.750.000,-

Hoe laat Milieudefensie Nederland een andere weg inslaan?

Door bedrijven en overheid te prikkelen

Milieudefensie laat zien welke gevolgen de huidige productie en consumptie wereldwijd hebben voor mens en milieu. En ze versnellen de omslag naar een duurzame en rechtvaardige wereld door een beroep te doen op bedrijven en overheden om andere keuzes te maken. Dat doen ze samen met het publiek.

Met aansprekende campagnes

Met aansprekende campagnes mobiliseert Milieudefensie zoveel mogelijk mensen. Samen strijden we op dit moment voor gezonde lucht, koeien in de wei, veevoer uit eigen land, voor fossielvrije energie en tegen de handelsverdragen CETA en TTIP.

Lokaal, nationaal en internationaal

Met 84.000 leden en donateurs is Milieudefensie actief bij jou om de hoek, maar ook in Den Haag. En omdat milieuproblemen zich niet storen aan grenzen zijn ze ook aangesloten bij Friends of the Earth International. Dat is het grootste milieunetwerk ter wereld met 75 lidorganisaties in evenzoveel landen verspreid over alle continenten, ongeveer 5.000 lokale afdelingen en wereldwijd 2 miljoen leden en donateurs.

groepsfotoMD cs.jpg
Fotocredits: Brenda Poppenk

Bijzondere projecten van Milieudefensie

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Milieudefensie ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Extra project 2014 - € 1.970.000 - Allemaal Lokaal

Humberto_Duimen.png

Steun Milieudefensie en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 100 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

MD-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Milieudefensie?

Naar de website