Milieudefensie en de Postcode Loterij: samen een andere weg inslaan

 

Milieudefensie zet zich in voor een goed leven voor ons allemaal op een gezonde aarde. Dat is mogelijk. Maar vanzelf gaat het niet. Want er zitten vervuilende bedrijven in de weg die niet willen veranderen. En politici die niet durven of op de rem staan. Daarom bouwt Milieudefensie aan een groeiende beweging van veranderaars. Want samen hebben we invloed en krijgen we meer voor elkaar!

Onze overheid gaat miljarden uitgeven om ons land en onze economie weer op te bouwen. Maar waar gaat dat geld naartoe? We kunnen een nieuwe richting inslaan. Door gelijk met de economische crisis ook de klimaatcrisis aan te pakken, en dat op een eerlijke manier te doen. Door te kiezen voor mensen en niet voor vervuilende bedrijven. 

Milieudefensie wordt sinds 1996 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking heeft de organisatie voor haar activiteiten 37,2 miljoen euro ontvangen van de loterij.

 

Fotocredits headerbeeld: Frank van Beek

Milieudefensie

Thema's
Klimaat
Gesteund sinds
1996
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 6.750.000,-

Hoe laat Milieudefensie Nederland een andere weg inslaan?

Door bedrijven en overheid te prikkelen

Milieudefensie laat zien welke gevolgen de huidige productie en consumptie wereldwijd hebben voor mens en milieu. En ze versnellen de omslag naar een duurzame en rechtvaardige wereld door een beroep te doen op bedrijven en overheden om andere keuzes te maken. Dat doen ze samen met het publiek.

Met aansprekende campagnes

Met aansprekende campagnes mobiliseert Milieudefensie zoveel mogelijk mensen. Samen strijden we op dit moment voor gezonde lucht, koeien in de wei, veevoer uit eigen land, voor fossielvrije energie en tegen de handelsverdragen CETA en TTIP.

Lokaal, nationaal en internationaal

Met 84.000 leden en donateurs is Milieudefensie actief bij jou om de hoek, maar ook in Den Haag. En omdat milieuproblemen zich niet storen aan grenzen zijn ze ook aangesloten bij Friends of the Earth International. Dat is het grootste milieunetwerk ter wereld met 75 lidorganisaties in evenzoveel landen verspreid over alle continenten, ongeveer 5.000 lokale afdelingen en wereldwijd 2 miljoen leden en donateurs.

groepsfotoMD cs.jpg
Fotocredits: Brenda Poppenk

Bijzondere projecten van Milieudefensie

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Milieudefensie ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Extra project 2014 - € 1.970.000 - Allemaal Lokaal

Humberto_Duimen.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

MD-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Milieudefensie?

Naar de website