Natuur en Milieufederaties en de Postcode Loterij: samen voor een mooi en duurzaam Nederland

De Natuur en Milieufederaties werken aan groene, duurzame en klimaatbestendige provincies. Provincies waar we duurzaam kunnen wonen en werken, nu en in de toekomst.

In elke provincie is een Natuur en Milieufederatie actief. Als netwerkorganisaties verbinden, stimuleren en ondersteunen de federaties meer dan 1.000 lokale organisaties. Samen met deze lokale organisaties, bedrijven en overheden werken ze aan duurzaamheid in heel Nederland. 

De Postcode Loterij steunt de Natuur en Milieufederaties sinds 1996 en sinds de start van de samenwerking hebben de Natuur en Milieufederaties 56 miljoen euro ontvangen. Mede door de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen de Natuur en Milieufederaties zich blijven inzetten voor een duurzamer Nederland.

Natuur en Milieufederaties

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
1996
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 15.150.000,-

Hoe zetten De Natuur en Milieufederaties zich in voor een mooi en duurzaam Nederland?

Meer schone energie

De Natuur en Milieufederaties werken aan een Nederland dat draait op schone, lokale energie. Mede dankzij de energieservicepunten van de Natuur- en Milieufederaties ontstaan er in Nederland steeds meer lokale energie initiatieven. De federaties ondersteunen deze met raad en daad, zodat zij sneller resultaten boeken voor energiebesparing en opwekking van schone energie.

Bescherming van natuur en landschap

Op lokaal niveau beschermen de Natuur en Milieufederaties ons typische Nederlandse landschap van landbouwgronden, weides en natuur door de ruimtelijke plannen van overheden te verbeteren, maar ook met eigen initiatieven. Zo wordt natuur op braakliggende bouwterreinen gestimuleerd, en wordt er gewerkt aan een landbouw met een gezonde bodem en gesloten kringlopen.

Verkleinen van onze voetafdruk

De Natuur en Milieufederaties zetten zich in voor een circulaire economie die de voetafdruk per persoon verkleint en waarin duurzame energie en voedsel voor iedereen betaalbaar is. Per persoon hebben we op aarde ongeveer vier voetbalvelden beschikbaar. De gemiddelde Nederlander gebruikt er wel twaalf. Met projecten, campagnes en lobby werken de Natuur en Milieufederaties eraan om de Nederlandse voetafdruk te verkleinen.

NMF_hoe.jpg

Bijzondere projecten van de Natuur en Milieufederaties

Naast de reguliere bijdrage heeft de Natuur en Milieufederaties een extra bijdrage voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over dit extra project en andere projecten die door de steun van de Postcode Loterij mede mogelijk zijn gemaakt.

Extra bijdrage 2022 - €2.000.000 - Natuur als bondgenoot tegen overstromingen in Limburg

Extra bijdrage 2022 - €1.700.000 - Groene vrijwilligers, een gouden investering

Extra bijdrage 2021 - €1.922.000 - CLEAN UP XL

Extra bijdrage 2019 - € 2.250.000 - Plan Boom

Extra bijdrage 2019 - € 1.650.000 - Recreatieve wind en zonneparken

Humberto_Duimen.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

NMF_benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van de Natuur en Milieufederaties?

Naar de website