Nierstichting

Als je nieren niet meer werken, stort je leven in. Je leeft in onzekerheid over de toekomst. En je kunt steeds minder zijn wie je wilt zijn. Je nieren zijn van levensbelang. Daarom bestaat de Nierstichting. De stichting helpt mensen om hun nieren gezond te houden, met oplossingen om nierschade te voorkomen. En als je nieren ermee stoppen, doet de stichting er alles aan om het leven met nierziekte draaglijker te maken.  

Een nierziekte kan iedereen overkomen en gaat nooit over. In Nederland heeft 1,7 miljoen mensen chronische nierschade. 220.000 daarvan lopen een hoog tot zeer hoog risico op nierfalen en overlijden door hart- en vaatziekten. Als je nierfalen hebt ben je afhankelijk van dialyse of een transplantatie om in leven te blijven. In Nederland zijn duizenden mensen veroordeeld tot een dialyse-apparaat. En dat is heftig. Want dialyseren is loodzwaar. Elk jaar overlijden 1.000 dialysepatiënten. Transplantatie is veelal de beste behandeling, maar helaas niet voor iedereen mogelijk of succesvol. Er is een groot tekort aan donornieren. Maar ook na transplantatie leven mensen met veel onzekerheid: het gevaar op afstoting blijft altijd aanwezig. 

Je nieren zijn je leven 

Voor al die mensen strijdt de Nierstichting onvermoeibaar door voor een betere behandeling, meer succesvolle transplantaties en de genezing van nierziekte. Ook stimuleert en investeert de stichting in innovatie en onderzoek. Zodat iedereen in de toekomst gezonde nieren heeft. Want je nieren zijn je leven. 

De steun van de Nationale Postcode Loterij helpt de Nierstichting om haar doelen te realiseren.

Nierstichting

Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst €3.430.144
Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun de Nierstichting en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee