Oranje Fonds en de Postcode Loterij: voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen

Iederéén doet ertoe. Dat is wat het Oranje Fonds vindt. En voelt. Daarom zet het zich, mét sociaal initiatiefnemers, in voor een samenleving waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Zodat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen.

Die sociaal initiatiefnemers. Dat zijn mensen die een probleem zien en er iets aan doen. Zij zetten zich in voor mensen die geraakt worden door armoede, uitsluiting, eenzaamheid en psychische kwetsbaarheid. Zij zijn er voor anderen, dus het Oranje Fonds is er voor hén. Om ze te versterken en te verbinden. Niet alleen met financiering, maar ook met kennis en een netwerk. En door vrijwilligers te mobiliseren tijdens NLdoet, Burendag of als maatje. En jaarlijks reiken we aan succesvolle projecten de Appeltjes van Oranje uit.

Met de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij, de sociaal initiatiefnemers en alle partners en donateurs deelt het Oranje Fonds dezelfde drijfveer: ertoe willen dóen.

Fotocredits Remko de Waal/Oranje Fonds

Oranje Fonds

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2006
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 75.000.000,-

Hoe gaat het Oranje Fonds te werk?

Het Oranje Fonds versterkt en verbindt sociale projecten

Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door de steun van het Oranje Fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen.

Jaarlijks meer dan 15.000, klein en groot

Om deze doelen te verwezenlijken ondersteunt het Oranje Fonds projecten die de sociale infrastructuur verbeteren of vernieuwen, zoals de bouw van een gemeenschapshuis, of het wegwijs maken van allochtone vrouwen in Nederland.

Zodat iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat

Het Oranje Fonds investeert in projecten die een positieve sociale dynamiek op gang brengen, zoals ontmoeting tussen jong en oud, of gezamenlijke activiteiten van buurtbewoners in hun wijk of dorp. Participatie wordt onder alle inwoners van het Koninkrijk gestimuleerd.

OranjeFonds-hoe.jpg

Bijzondere projecten van het Oranje Fonds

Door de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kan het Oranje Fonds veel sociale initiatieven steunen. Zie hieronder een aantal mooie voorbeelden:

Gesteund initiatief: Bekijk het verhaal van Luciana en Jonah van YETS

Maatjes gezocht

NLdoet

Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

OranjeFonds-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van het Oranje Fonds?

Naar de website