Oranje Fonds en de Postcode Loterij: zetten zich in voor de samenleving

Het Oranje Fonds bouwt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Daarom steunt het fonds sociale projecten in Nederland en het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Zo groeien kinderen niet op in armoede, krijgen eenzame ouderen een maatje, bieden vrijwilligers in het hospice een luisterend oor en brengt de buurttuin mensen bij elkaar.

De Postcode Loterij steunt het Oranje Fonds vanaf 2006. Sinds de start van de samenwerking heeft het Oranje Fonds al 217,6 miljoen euro mogen ontvangen om sociale initiatieven steunen met geld, kennis en aandacht. Al deze initiatieven, met hulp van duizenden vrijwilligers, zorgen ervoor dat niemand er alleen voor staat.


Fotocredits Remko de Waal/Oranje Fonds

Oranje Fonds

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2006
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 75.000.000,-

Hoe gaat het Oranje Fonds te werk?

Het Oranje Fonds brengt mensen bij elkaar

Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door de steun van het Oranje Fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen.

Verschillende projecten op het gebied van sociale cohesie

Om deze doelen te verwezenlijken ondersteunt het Oranje Fonds projecten die de sociale infrastructuur verbeteren of vernieuwen, zoals de bouw van een gemeenschapshuis, of het wegwijs maken van allochtone vrouwen in Nederland.

Samen verder komen

Het Oranje Fonds investeert in projecten die een positieve sociale dynamiek op gang brengen, zoals ontmoeting tussen jong en oud, of gezamenlijke activiteiten van buurtbewoners in hun wijk of dorp. Participatie wordt onder alle inwoners van het Koninkrijk gestimuleerd.

OranjeFonds-hoe.jpg

Bijzondere projecten van het Oranje Fonds

Door de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kan het Oranje Fonds veel sociale initiatieven steunen. Zie hieronder een aantal mooie voorbeelden:

Gesteund initiatief: Stichting De Pracht Ekenrooi uit Waalre

De Beste Maatjes

NLdoet

Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Wil jij ook bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd kans maken op prachtige prijzen? Speel dan mee met de Postcode Loterij!

SPEEL MEE

OranjeFonds-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van het Oranje Fonds?

Naar de website