Oxfam Novib en de Postcode Loterij: Samen verslaan we armoede

Onrecht en armoede zijn onacceptabel én onnodig. Oxfam Novib wil een positieve toekomst voor zoveel mogelijk mensen. Daarom werken we elke dag in 93 landen aan voedselzekerheid, veiligheid, rechtvaardigheid en perspectief. Wij verslaan armoede.

We zijn de enige organisatie die armoede wereldwijd van alle kanten aanpakt.
Met projecten, campagnes, onderzoek en politiek druk. Dat is onze totaalaanpak. Daarin staat zelfdoen centraal: we stellen mensen in staat om zelf de problemen aan te pakken die armoede in stand houden.

De Postcode Loterij steunt Oxfam Novib al sinds 1990. Tot nu toe ontving Oxfam Novib 418,8 miljoen euro dankzij de deelnemers van de loterij. Een geweldige bijdrage waarmee we in 93 landen armoede verslaan. 

Oxfam Novib

Thema's
Ontwikkelings-samenwerking
Gesteund sinds
1990
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 71.000.000,-

Een rechtvaardige wereld zonder armoede

Voedselzekerheid

Niemand kan zonder eten. Daarom zorgen we dat mensen er zelf voor kunnen zorgen dat ze genoeg te eten hebben. Met veldscholen bijvoorbeeld. Waar boeren leren hoe ze hun oogsten kunnen verbeteren – óók als het door klimaatverandering natter of juist veel droger wordt.

Veiligheid

Oorlog en natuurgeweld vagen weg wat mensen hebben opgebouwd. We zorgen dat mensen zichzelf kunnen beschermen en bij een ramp kunnen overleven. In rampgebieden bieden we noodhulp, bijvoorbeeld met schoon water en sanitair om uitbraak van ziektes te voorkomen. We zorgen ook voor werk en helpen bij wederopbouw.

Rechtvaardigheid

Overal in de wereld zien we extreme ongelijkheid. Daarom helpen we mensen voor hun rechten op te komen. Van vrouwen die opstaan tegen lage lonen tot een wereldwijde campagne om ervoor te zorgen dat multinationals gewoon belasting betalen. Geld dat keihard nodig is voor betere zorg, onderwijs en wegen.

Perspectief

We zorgen dat mensen aan hun toekomst kunnen werken. Voor zichzelf, hun kinderen, dorp, stad en land. We vergroten de inspraak van jongeren en vrouwen. Zodat ze meer invloed hebben op hun toekomst. En met verschillende vormen van microfinanciering vergroten we de succeskansen van opkomende ondernemers.

D_04_OxfamNovib_Hoe.jpg

Bijzondere projecten van Oxfam Novib

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Oxfam Novib extra bijdragen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die mogelijk zijn gemaakt.

Eenmalige extra bijdrage 2020 - € 1 miljoen - Training, toegang tot financiering en advies aan sociale ondernemingen in ontwikkelingslanden

Extra project 2018 - € 2.500.000 - Training onderzoeksjournalisten en activisten

Extra project 2015 - € 1.590.000 - Zaai goed in Zimbabwe

Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

D_04_OxfamNovib_Benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Oxfam Novib?

Naar de website