PAX en de Postcode Loterij: samen aan vrede werken

PAX staat voor vrede en brengt mensen bij elkaar die de moed hebben om voor vrede te gaan. Samen met mensen in conflictgebieden en betrokken burgers in Nederland werkt PAX aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld. PAX komt op voor slachtoffers van oorlogsgeweld en mensenrechtenschendingen, bijvoorbeeld in Zuid-Soedan, Syrië en Colombia. Ieder jaar organiseert PAX in Nederland de Vredesweek. Dé week om in actie te komen voor vrede.

PAX wordt sinds 2011 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 9,3 miljoen euro van de loterij.

PAX

Thema's
Mensenrechten
Gesteund sinds
2011
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.069.000,-

Hoe zorgt PAX voor vrede?

Samen met partners werkt PAX aan veiligheid van burgers, toenadering tussen vijandige groepen en verwerking van een gewelddadig verleden in conflictgebieden.

Samen met partners werkt PAX aan veiligheid van burgers, toenadering tussen vijandige groepen en verwerking van een gewelddadig verleden in conflictgebieden. PAX steunt slachtoffers van geweld en mensenrechtenschendingen.

PAX beïnvloedt politieke beleidsmakers in Den Haag, Brussel en bij de Verenigde Naties.

PAX informeert en beïnvloedt beslissers in de politiek in Den Haag, Brussel en bij de Verenigde Naties in New York met als doel vrede, ontwapening en verzoening. Veiligheid voor burgers in conflictgebieden staat daarbij voorop.

PAX activeert betrokken burgers in Nederland om zich in te zetten voor vrede, in Nederland en de rest van de wereld.

PAX activeert betrokken burgers in Nederland om zich in te zetten voor vrede, in Nederland en de rest van de wereld. Ze doet dat met ‘Ambassades van Vrede’, lokale groepen die op eigen initiatief concrete stappen ondernemen voor vrede en ondersteuning van buitenlandse vredesactivisten. PAX daagt Nederlanders uit mee te doen aan online acties die vrede bevorderen.

hoepax.jpg

Bijzondere projecten van PAX

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft PAX extra bijdragen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2019 € 1.569.000 - Begeleiding slachtofferorganisaties

Extra project 2017 - € 2.040.000 - Verhaal van mijn vlucht

Extra project 2016 - € 1.240.000 - Lessen in vrede

692bdf4e-ec31-439f-9681-0c0ad356b995_image4551472580611219684.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

benieuwdpax.jpg
Pedro Vega (58) en gezin moesten voor hun leven vluchten na dreigementen van paramilitairen en lieten alles achter. Hij laat het eigendomsbewijs zien van het land waarop hij vroeger woonde. Foto: Ronald de Hommel

Benieuwd naar het werk van PAX?

Naar de website