Prins Claus Fonds en de Postcode Loterij: samen sterk voor vrijheid van culturele expressie

Sinds 1996 steunt, verbindt en eert het Prins Claus Fonds wereldwijd kunstenaars en culturele pioniers in gebieden, waar de middelen en mogelijkheden voor artistieke expressie en creativiteit beperkt zijn of waar culturele expressie wordt onderdrukt.

Het Prins Claus Fonds heeft sinds de start van de samenwerking met de Postcode Loterij in 2001 al 13,7 miljoen van de loterij ontvangen voor het stimuleren van culturele initiatieven in Latijns-Amerika, Azië, Afrika, de Caraïben en delen van Oost Europa.

Prins Claus Fonds

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking Noodhulp
Gesteund sinds
2001
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3.805.000,-

Wat doet het Prins Claus Fonds om culturele en artistieke uitingen te stimuleren?

Vanaf 2021 richt het Prins Claus Fonds zich nadrukkelijk op de erkenning van en steun aan creatieve talenten die proberen door middel van cultuur een positieve verandering in hun omgeving te bewerkstelligen. Het Fonds kent drie verschillende Prince Claus Awards aan culturele professionals toe, die zijn afgestemd op de verschillende fasen van hun carrière. Met programma’s voor aanstormend talent, jonge professionals en gevestigde kunstenaars, staat het Fonds hen bij in hun professionele ontwikkeling op die momenten waarop dat het grootste verschil maakt. Op deze manier werkt het Fonds aan een bloeiend en duurzamer cultureel veld wereldwijd.

clausmidden.jpg

Bijzondere projecten van het Prins Claus Fonds

Naast de jaarlijkse reguliere bijdrage heeft het Prins Claus Fonds ook extra schenkingen van van de Postcode Loterij  ontvangen. Lees hieronder meer over een aantal van deze projecten.

Extra project 2019 - € 1.305.000 - Amplifying creative voices

Extra project 2014 - € 1.110.000 - Cultural Defiance Fund

quinty.png

Steun het Prins Claus Fonds en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 100 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

benieuwdclaus.jpg

Benieuwd naar het werk van het Prins Claus Fonds?

Naar de website