Resto VanHarte en de Postcode Loterij: werken aan een recept voor een betere buurt

Resto VanHarte wordt sinds 2009 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie voor haar activiteiten 6,7 miljoen euro van de loterij.

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. De Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt.

De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt”.

Resto VanHarte

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2009
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.800.000,-

Wat zijn de uitgangspunten van Resto VanHarte?

Inclusieve samenleving

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving

Samen koken

Samen koken en eten brengt mensen van verschillende achtergronden in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Zo vormen de keuken en aanschuiftafel van Resto VanHarte een plek waar mensen elkaar inspireren en nieuw perspectief ontstaat.

Niemand valt buiten de boot

Resto VanHarte wil de energie aanboren die in buurten aanwezig is bij bewoners, professionals, bedrijven en vrijwilligers. Want zorgen dat niemand buiten de boot valt, is een verantwoordelijkheid van iedereen.

RestoVanHarte_Hoe.jpg
Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE