ReumaNederland

 

In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen reuma. Zoveel mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen. Zoveel mensen die niet kunnen leven zoals ze willen. ReumaNederland accepteert niet dat reuma een rem op hun leven staat. 

Als er nu niets gedaan wordt, zullen dat er over twintig jaar nog veel meer zijn. Dat heeft een impact op de hele maatschappij. Voor al die mensen staat ReumaNederland klaar. De organisatie doorbreekt taboes, komt op voor patiënten en strijdt voor hun belangen.  

ReumaNederland accepteert niet dat reuma een rem op het leven is of wordt. Reuma is een maatschappelijk probleem, waarvan de impact ernstig wordt onderschat. Door je buurvrouw, je werkgever, je gezin en zelfs door mensen met beginnende klachten. Daarom vecht ReumaNederland voor zichtbaarheid en begrip. Voor betere medicijnen en behandelingen. Voor de terugkeer van fysiotherapie in het basispakket. Dat doen ze voor alle mensen die door de gevolgen van reuma buitenspel komen te staan.  

Reuma treft ons allemaal. Als mens én als maatschappij. De strijd is pittig, maar ReumaNederland gaat hem aan. Ze zetten reuma op de publieke agenda en schuiven aan in Den Haag. Ze investeren in levensveranderend onderzoek en zorgen dat dit niet in een la verdwijnt. Ze verwerpen aannames, zoals reuma als ouderdomskwaal of stilzitten als beste medicijn. Ze financieren start-ups met baanbrekende ideeën. Ze hebben hoge verwachtingen van de revolutionaire ontdekking dat kraakbeen kan herstellen. Biologicals verbeteren nu al levens. En zoiets ogenschijnlijk kleins als een makkelijk te openen pilstrip, maakt een groot verschil voor miljoenen mensen. 

ReumaNederland heeft sinds 2004 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is ReumaNederland een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

ReumaNederland

Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3.025.128,-
Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE