ReumaNederland

 

In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen reuma. Zoveel mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen. Zoveel mensen die niet kunnen leven zoals ze willen. ReumaNederland accepteert niet dat reuma een rem op hun leven staat. 

Als er nu niets gedaan wordt, zullen dat er over twintig jaar nog veel meer zijn. Dat heeft een impact op de hele maatschappij. Voor al die mensen staat ReumaNederland klaar. De organisatie doorbreekt taboes, komt op voor patiënten en strijdt voor hun belangen.  

ReumaNederland accepteert niet dat reuma een rem op het leven is of wordt. Reuma is een maatschappelijk probleem, waarvan de impact ernstig wordt onderschat. Door je buurvrouw, je werkgever, je gezin en zelfs door mensen met beginnende klachten. Daarom vecht ReumaNederland voor zichtbaarheid en begrip. Voor betere medicijnen en behandelingen. Voor de terugkeer van fysiotherapie in het basispakket. Dat doen ze voor alle mensen die door de gevolgen van reuma buitenspel komen te staan.  

Reuma treft ons allemaal. Als mens én als maatschappij. De strijd is pittig, maar ReumaNederland gaat hem aan. Ze zetten reuma op de publieke agenda en schuiven aan in Den Haag. Ze investeren in levensveranderend onderzoek en zorgen dat dit niet in een la verdwijnt. Ze verwerpen aannames, zoals reuma als ouderdomskwaal of stilzitten als beste medicijn. Ze financieren start-ups met baanbrekende ideeën. Ze hebben hoge verwachtingen van de revolutionaire ontdekking dat kraakbeen kan herstellen. Biologicals verbeteren nu al levens. En zoiets ogenschijnlijk kleins als een makkelijk te openen pilstrip, maakt een groot verschil voor miljoenen mensen. 

 

ReumaNederland

Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.740.144
Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun de  Reuma Nederland en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee