Rocky Mountain Institute en de Postcode Loterij: samen klimaatverandering tegengaan

De onafhankelijke organisatie Rocky Mountain Institute draagt concrete oplossingen aan om klimaatverandering tegen te gaan. Het instituut maakt zich sterk voor de overgang van een maatschappij gebaseerd op olie en gas naar een maatschappij gebaseerd op duurzame energie.

Het Rocky Mountain Institute wordt sinds 2009 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft het Rocky Mountain Institute
14,8 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Rocky Mountain Institute

Thema's
Klimaat
Gesteund sinds
2009
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 14,8 miljoen

Hoe wil Rocky Mountain Institute klimaatverandering tegengaan?

Verbeteren mobiliteit
Door te investeren in technologie en innovatie te stimuleren wil het RMI de mobiliteit in vier grote Amerikaanse steden verbeteren. Het doel is om de bewoners meer groene alternatieven te bieden voor de eigen auto.
Schone energie
Samenwerken met de regeringen van de Cariben, Afrika (onder de Sahara) en China om de toegang tot schonere energie mogelijk maken.  Om de CO2 uitstoot wereldwijd te verminderen moet iedereen toegang hebben tot schonere energiebronnen.
Energie zonder koolstofuitstoot
Alle energiebronnen schoner, eerlijker en veerkrachtiger maken.
Groene huizen en kantoren
Het stimuleren van de bouw van minder energie verbruikende panden en tegelijkertijd bestaande, energieslurpende gebouwen energiezuiniger maken.

Steun het Rocky Mountain Institute en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van het Rocky Mountain Institute

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft het Rocky Mountain Institute ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over dit project.

Extra project 2019: Mini-grids in Nigeria en Ethiopië

Extra project 2019 - € 1.850.000 - Energy transition Curacao

Benieuwd naar het werk van het Rocky Mountain Institute?

Naar de website