Rutgers en de Nationale Postcode Loterij: een sterke combinatie

Rutgers verbetert de seksuele gezondheid en rechten van jongeren in Nederland en in landen in Afrika en Azië waar zij een groot verschil kunnen maken. Zo zet de organisatie zich in voor toegang tot anticonceptie en veilige abortus én het voorkomen van seksueel geweld. Ook zorgt Rutgers voor goede seksuele voorlichting aan jongeren en kinderen. Want ieder mens moet de vrijheid hebben om eigen keuzes te maken op het gebied van seksualiteit en het wel of niet krijgen van kinderen.

Rutgers wordt sinds 2002 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie voor haar activiteiten 28,2 miljoen euro van de loterij.

Rutgers

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking Mensenrechten
Gesteund sinds
2002
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 28,2 miljoen

Hoe zorgt Rutgers voor seksuele gezondheid en rechten wereldwijd?

Voorlichting en advies

Seksualiteit en het krijgen van kinderen wordt in veel landen overschaduwd door taboes en gezondheidsrisico’s. Probeer in India maar eens condooms te kopen als je niet getrouwd bent. Ben je homo en woon je in Oeganda? Dan ben je strafbaar. De wereldwijde aanpak van Rutgers is uniek, omdat ze ieders seksuele gezondheid en rechten verbeteren met voorlichtingsmateriaal, adviezen en trainingen passend bij de lokale situatie.

Onderzoek

De onderzoeken van Rutgers geven inzicht in ontwikkelingen op dit gebied en leveren het bewijs voor de noodzaak beleid te maken op bepaalde onderwerpen als het voorkomen van seksueel geweld. In Nederland en ver daarbuiten.

Lobby

Rutgers lobbyt samen met (lokale) partners bij overheden en beleidsmakers in binnen- en buitenland voor betere wet- en regelgeving - en de naleving ervan.

Steun Rutgers en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van Rutgers

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Rutgers ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt. 

Droomfonds 2018 - € 11.900.000,- - Een veilige keuze voor vrouwen

Benieuwd naar het werk van Rutgers?

Naar de website