Scouting Nederland en de Postcode Loterij: maken spelenderwijs leren in de natuur mogelijk

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting is geliefd onder de kinderen in Nederland, maar liefst meer dan 100.000 kinderen en jongeren zijn lid van Scouting. Scouting Nederland wordt sinds 2014 door de Postcode Loterij gesteund en heeft 4,7 miljoen euro mogen ontvangen. Hierdoor kan Scouting Nederland ervoor blijven zorgen dat jaarlijks meer dan 100.000 kinderen en jongeren zich persoonlijk kunnen ontwikkelen.

Scouting Nederland

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2014
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.150.000,-

Hoe zorgt Scouting voor persoonlijke ontwikkelingen van kinderen en jongeren?

Scoutingspel: niet-formeel leren

De manier van leren bij Scouting zit tussen formeel (op school, met vastgestelde doelen en eisen) en informeel (spontaan, in het dagelijks leven) leren in. Door de stimulerende omgeving en uitdagende activiteiten leren kinderen en jongeren bij Scouting heel veel, zonder dat ze dit zelf zo ervaren, want plezier en gezelligheid staan centraal.

Scouting Academy

Vrijwilligers vormen bij Scouting Nederland een onmisbare schakel bij de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens. Om die reden is het belangrijk dat de vrijwilligers zich ook blijven ontwikkelen. Deze ontwikkeling staat bij Scouting Academy centraal, de Scouting Academy zorgt ervoor dat vrijwilligers voldoende deskundigheid op zak hebben om de functie binnen Scouting goed te kunnen vervullen.

Groei: de groep centraal

Kinderen willen dolgraag buitenspelen blijkt uit onderzoek, maar op steeds minder plekken is het mogelijk om (veilig) buiten te ravotten, spelletjes te doen met vriendjes en de natuur te ontdekken. Bij de ruim 1.000 lokale Scoutinggroepen kan buitenspelen wel! Daarom staan de lokale groepen bij Scouting centraal en werkt Scouting Nederland samen met de groepen continu aan groei. Bij de groepen komen kinderen, jongeren en vrijwilligers wekelijks samen om allerlei avonturen te beleven.

hoescout.jpg