Solidaridad en de Postcode Loterij: samen werken aan winst voor iedereen

Solidaridad gelooft dat als we allemaal solidair zijn, niemand tekort komt.
Daarom komt Solidaridad in actie voor een wereld waarin alles wordt gemaakt en gekocht in solidariteit met mens, milieu en toekomstige generaties. Daarom helpen we boeren, fabriekswerkers, ondernemers en andere ‘makers’ over de hele wereld aan meer kennis, rechten, kansen en connecties. Zodat ze meer winst maken, op een zo duurzaam mogelijke manier. En we helpen consumenten om solidaire keuzes te maken in de winkel. Zodat iedereen geniet van de beste, lekkerste of mooiste producten. Waar elke maker een eerlijke prijs voor krijgt, om er goed van te leven. Waardoor we onze aarde sparen. Winst voor iedereen, dus.

Solidaridad wordt sinds 2009 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 18,7 miljoen euro voor haar activiteiten.

Solidaridad

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
2009
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 19.481.322,-

Hoe zorgt Solidaridad voor winst voor iedereen?

Effectieve projecten

Met meer dan honderd projecten over de hele wereld zorgen we voor een beter leven voor boeren, mijnwerkers en andere ‘makers’. We trainen bijvoorbeeld koffieboeren in Peru om hun gewassen te beschermen tegen extreem weer. En we werken met vrouwen in de kleinschalige goudmijnbouw aan veiligere arbeidsomstandigheden.

Overheden en bedrijven betrekken

Solidaridad wil een wereld waarin alles wordt gemaakt en gekocht in solidariteit met mens, milieu en toekomstige generaties. Bedrijven en overheden moeten ook meedoen om dat te bereiken. Daarom werken we met hen samen. Met bekende merken zorgen we voor goede omstandigheden op de plantages waar hun ruwe producten vandaan komen. En we helpen textielfabrieken in Ethiopië om het water schoon te houden bij de productie van bedlinnen.

Hulp bij de keuzes in de winkel

Alles smaakt beter en ziet er mooier uit als we weten dat de makers er ook beter van worden. En als we weten dat het met liefde voor onze planeet gemaakt is. Maar het is best moeilijk om duurzame keuzes te maken. Solidaridad helpt consumenten hierbij.

Solidaridad_Hoe.jpg

Bijzondere projecten van Solidaridad

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Solidaridad ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Eenmalige extra bijdrage 2020 - € 1 miljoen - PlusPlus

Extra project 2014 - € 2.990.000 - Het eiland van de weduwen

692bdf4e-ec31-439f-9681-0c0ad356b995_image4551472580611219684.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE