The Elders en de Postcode Loterij: wereldproblemen de wereld uit helpen

The Elders is door Nelson Mandela in 2007 opgericht en bestaat uit oud-staatshoofden en andere prominente personen, zoals Jimmy Carter en Mary Robinson. De groep heeft als doel wereldproblemen onder de aandacht te brengen en te helpen bij het oplossen van conflicten.

De vertegenwoordigers van The Elders zijn niet gebonden aan een land, regering of instituut. Zij zijn onafhankelijk, luisteren naar iedereen en spreken met mensen op hoog niveau om hun doelen te bereiken, 

The Elders wordt sinds 2010 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking 4,5 miljoen euro. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van de organisatie en zie welke extra projecten er werd gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

The Elders

Gesteund sinds
2010
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.500.000,-

Hoe zet The Elders zich in voor vrede en mensenrechten?

Strategie

The Elders richten hun aandacht op plekken of personen die veel invloed hebben. Zij hebben veel impact en kunnen met een besluit het verschil maken.

Invloed

De organisatie zet de gezamenlijke invloed van de leden in om overal ter wereld deuren te openen. Zo is het mogelijk om op hoog niveau problemen te bespreken. Ook gebruikt The Elders de prominente leden om onrechtvaardigheid of problemen waar dan ook in de wereld op de agenda te zetten.

Collectief

Twee keer per jaar komen de vertegenwoordigers samen. Tijdens dit overleg wordt gezamenlijk besloten waar de komende periode de kansen liggen om het verschil te maken.

The_elders_fototekst.jpg