Vier het Leven

Veel ouderen boven de 65 jaar zitten vaak alleen thuis. Ze zijn, om welke reden dan ook, niet in staat deel te nemen aan het sociale leven. Daardoor verliezen ze het contact met anderen en voelen ze zich eenzaam. Stichting Vier het Leven wil daar iets aan doen en organiseert leuke sociaal-culturele uitjes. 

Bijna 900.000 mensen boven de 65 jaar voelen zich eenzaam. Deze groep kwetsbare en geïsoleerde ouderen neemt de komende jaren sterk toe, naar verwachting tot ruim één miljoen mensen in 2025. Vrijwilligers van Vier het Leven begeleiden deze ouderen - in de leeftijd vanaf 65 jaar - naar film-, concert-, museum- en theatervoorstellingen. De stichting neemt de drempels weg die ouderen ervan weerhouden om de deur uit te gaan. 

Gezellig uitje met Vier het Leven 

Mede dankzij de bijdrage van de Postcode Loterij worden senioren persoonlijk opgehaald en weer thuisgebracht. Persoonlijke begeleiding, vervoer en consumpties zijn allemaal inbegrepen.  

Jaarlijks kan Vier het Leven rekenen op ca. 30.000 deelnames en met behulp van 1.900 vrijwilligers kunnen ouderen in meer dan 280 gemeenten genieten van deze inspirerende en gezellige uitjes. Ouderen zijn in een andere omgeving en doen nieuwe waardevolle contacten op. Stichting Vier het Leven wil in de nabije toekomst veel meer eenzame ouderen laten genieten van culturele activiteiten; naar theater, museum of concert.

 

Vier het Leven

Gesteund sinds
2017
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.735.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun Stichting Vier het Leven en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee