War Child en de Postcode Loterij: halen samen de oorlog uit een kind

War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. We helpen hen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. War Child zorgt ervoor dat ze leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren.
En creërt een veilige omgeving waar kinderen weer tot zichzelf kunnen komen en een stabiele en vooral vreedzame toekomst kunnen opbouwen. Dat doet War Child wereldwijd.

War Child wordt sinds 2000 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft War Child van de loterij 37,2 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten. Met het bedrag van 1,35 miljoen euro dat War Child jaarlijks ontvangt kunnen we per jaar 14.063 oorlogskinderen helpen.

 

War Child

Thema's
Noodhulp
Gesteund sinds
2000
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 11.750.000,-

Hoe haal je de oorlog uit een kind?

War Child zorgt ervoor dat oorlogskinderen zich gezond kunnen ontwikkelen. Dat doet ze met psychosociale hulp, zodat kinderen hun nare ervaringen kunnen verwerken en weer vertrouwen opdoen. War Child combineert psychosociale hulp met onderwijs, zodat kinderen ook zicht krijgen op een betere toekomst. En met bescherming, zodat ze veilig kunnen opgroeien.

Psychosociale hulp

War Child heeft een methode ontwikkeld die kinderen leert te dealen met hun moeilijke situatie: I DEAL. In creatieve workshops leren ze in kleine groepjes door allerlei oefeningen hun emoties uiten en zelfvertrouwen opbouwen. Ze leren weer contact maken met anderen en vriendschap sluiten. Ze leren ruzies oplossen zonder te vechten en ze onderzoeken wat ze willen en kunnen in de toekomst. Kinderen worden zo in staat gesteld om beter met elkaar en met hun dagelijkse problemen om te gaan, en om weer naar de toekomst te kijken.

Onderwijs

War Child organiseert geen normaal basis- of secundair onderwijs. Maar scholing vormt wel een essentieel onderdeel van de programma’s. Kinderen die door de oorlog onderwijs gemist hebben leren - waar nodig -lezen, schrijven, rekenen of krijgen een vakopleiding. Hierdoor kunnen ze toch verder. Bovendien zorgt onderwijs voor stabiliteit, structuur en uitzicht op een betere toekomst. In een onzekere situatie, geeft dit kinderen houvast en hoop.

Bescherming

Samen met de kinderen en jongeren zelf, geeft War Child ouders, leraren en lokale leiders voorlichting over geweld, misbruik en verwaarlozing van kinderen. Via toneel en andere voorstellingen gaat War Child over deze moeilijke onderwerpen in gesprek met het publiek. Om samen een veiliger omgeving te creëren. Hiervoor richt War Child bijvoorbeeld kinderclubs op of kinderbeschermingscomités. Bij hen kunnen kinderen terecht.

WarChild_Hoe.jpg