War Child en de Postcode Loterij: halen samen de oorlog uit een kind

Op dit moment groeien 160 miljoen kinderen op in landen die getroffen worden door oorlog en conflict. Deze groep kinderen lijdt het meest onder de directe gevolgen van het geweld. Hun recht om beschermd te worden en te leven zonder angst en trauma’s wordt continu geschonden. War Child neemt het op voor deze kinderen en doet er alles aan om hun situatie zo snel en goed mogelijk te veranderen.

War Child zet zich wereldwijd in voor honderdduizenden kinderen die opgroeien in oorlog en geweld. In het dagelijkse werk richten zij zich op de veerkracht van kinderen. Met de bewezen combinatie van psychosociale steun, bescherming en onderwijs werkt War Child samen met kinderen aan een vreedzame toekomst. Die van henzelf en hun omgeving.

Vreselijke ervaringen verwerken
War Child wordt sinds 2000 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. In de loop der jaren heeft War Child van de loterij 37,2 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten. Elk jaar ontvangt War Child 1.35 miljoen. Met deze steun zorgt War Child dat kinderen hun vreselijke ervaringen verwerken. Op een veilige plek. Door te luisteren, praten en leren. Met muziek, sport en spel. Zodat kinderen kunnen leven zoals zij zelf willen. Vrij om te spelen. Vrij om te groeien. Vrij om te zijn.

Want een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit.

 

War Child

Thema's
Noodhulp
Gesteund sinds
2000
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 9.250.000,-

Zo gaat War Child te werk

War Child richt zich niet alleen op de kinderen, maar om de hele cirkel om hen heen. Dus op de ouders/verzorgers, leerkrachten en de gemeenschap waarin ze leven. Zo maakt de organisatie met psychosociale steun, onderwijs en bescherming meer impact. De methodes en resultaten evalueert War Child grondig. Waar nodig passen zij het aan. Want kinderen hebben recht op het allerbeste.

Psychosociale hulp

Psychosociale steun helpt kinderen omgaan met hun eigen gevoelens en ervaringen. War Child let daarbij op zowel de psychische als sociale aspecten. Dus hoe een kind zich voelt, wat het denkt en hoe het zich gedraagt. Ook is er veel aandacht voor de omgang met anderen. Zo leert War Child kinderen om weer op zichzelf en hun omgeving te vertrouwen. Want dat is vaak hard nodig.

Onderwijs

Zelfs als scholen door de oorlog zijn verwoest en leraren zijn gevlucht, zorgt War Child ervoor dat kinderen kunnen blijven leren. Zij zetten alternatieve leerplekken op en organiseren bijles. Kinderen die kunnen leren, voelen zich beter. Ze vinden hun eigenwaarde terug. Denken weer aan de toekomst.

Bescherming

De pijn van oorlog is nooit ver weg. Maar War Child kan wel veilige plekken bieden, waar kinderen op adem komen. Hier staan ze niet bloot aan geweld, misbruik en uitbuiting. Op deze plekken leert War Child kinderen hoe zij conflicten vreedzaam op kunnen lossen en organiseren ze creatieve activiteiten rondom thema's als ongelijkheid, discriminatie en religie.

klein_War-Child-Marcel-van-der-Steen.jpg