Wildlife Justice Commission en de Postcode Loterij: samen strijden tegen handel in bedreigde en beschermde diersoorten

Stropers maken jacht op beschermde dieren om bijvoorbeeld de hoorns of tanden voor veel geld te verhandelen op de illegale markt. Dit zorgt ervoor dat dieren als de neushoorn, tijger en olifant met uitsterven bedreigd worden. Wildlife Justice Commission (WJC) doet undercover onderzoek en verzamelt zo bewijs van de misdaden. Dit bewijs wordt aan de lokale overheden gegeven zodat zij de daders kunnen oppakken en veroordelen. En als dat niet gebeurt zoekt WJC wereldwijd de publiciteit met de resultaten van haar onderzoek, om de lokale overheid onder druk te zetten de daders alsnog te vervolgen.

WJC werd opgericht binnen het door de loterij gesteunde Droomfondsproject Neushoorns zijn goud waard. Vervolgens ontvingen zij voor hun succesvolle strijd tegen toenemende handel in bedreigde en beschermde diersoorten in 2017 een eenmalige bijdrage van 2,5 miljoen euro. Sinds de start van de samenwerking heeft WJC van de loterij 3,5 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Wildlife Justice Commission

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
2019
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3.943.000,-