World Food Programme en de Postcode Loterij: samen levens redden

World Food Programme is door de Verenigde Naties opgericht. De organisatie levert voedselhulp waar dit het meest noodzakelijk is en redt jaarlijks in meer dan 70 landen de levens van 90 miljoen slachtoffers van conflicten of natuurrampen. Daarnaast zorgt World Food Programme er bijvoorbeeld voor dat meer meisjes naar school gaan; door het aanbieden van schoolmaaltijden en avondmaaltijden voor thuis wordt het voor ouders aantrekkelijk om hun kinderen naar school te sturen.

World Food Programme wordt sinds 2004 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft World Food Programme 20,5 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

World Food Programme

Thema's
Noodhulp
Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 20,5 miljoen

Steun het World Food Programme en andere Goede Doelen

We steunen 103 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van World Food Programme

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft het World Food Programme ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over deze projecten. 

Extra project 2014 - € 2.520.000 - Cooking up change in Darfur

Extra project 2012 - € 2.590.000 - Ook naar school in Dadaab

Benieuwd naar het werk van World Food Programme?

Naar de website