Yvonne van Gennip Talent Fonds

Er zijn genoeg sporttalenten in Nederland. Alleen beschikt niet elk gezin over de financiële mogelijkheden om het talent van het kind verder te ontwikkelen. Om deze kinderen te ondersteunen heeft drievoudig olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip haar eigen fonds opgericht. 

Reiskosten, de juiste voeding, medische zorg, materiaal, trainingsstages; het kost een hoop geld. Dat is niet altijd op te brengen door ouders en ook sponsoring of ondersteuning door middel van topsportprogramma's ontbreekt vaak. Daardoor haken kinderen noodgedwongen af en gaat veel talent onnodig verloren. 

Yvonne van Gennip Talent Fonds houdt toptalenten binnenboord 

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds probeert dat te voorkomen. "Iedereen moet zo veel mogelijk geholpen worden om zijn of haar doel te bereiken. Daarom ben ik blij dat ik kinderen op deze manier een duwtje in de goede richting kan geven", aldus de schaatskoningin van de Olympische Spelen van Calgary in 1988. Haar eigen sportgeluk gunt zij ook de jeugdige talenten van nu. 

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds is in 2016 opgericht. Het fonds wil zich verder professionaliseren, eigen fondsenwerving op gang brengen en de naamsbekendheid vergroten. Dit alles om uiteindelijk jaarlijks minimaal honderd talentvolle sporters te ondersteunen. Kinderen met ambities binnenboord houden en hen de kans geven hun grote droom werkelijkheid te laten worden. 

 

Yvonne van Gennip Talent Fonds

Gesteund sinds
2017
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 400.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun Yvonne van Gennip Talent Fonds en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee