Solidaridad en de Postcode Loterij: samen productieketens verduurzamen

Solidaridad ziet eerlijke en duurzame handel als het beste middel om de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Samen met boeren en bedrijven werkt Solidaridad daarom aan duurzame productiemethoden en een verbetering van de arbeidsomstandigheden door de hele productieketen heen. Samen met iedereen in de keten werkt Solidaridad aan eerlijke producten, die geen schade toebrengen aan mens of milieu en voor iedereen winstgevend zijn.

Solidaridad wordt sinds 2009 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 17,4 miljoen euro voor haar activiteiten.

Solidaridad

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
2009
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 17,4 miljoen

Hoe zorgt Solidaridad voor verandering die er toe doet?

Internationaal

Solidaridad is een internationaal opererende maatschappelijke organisatie met meer dan 45 jaar ervaring in de verduurzaming van productieketens.

Iedereen in de keten

Samen met iedereen in de keten - van boer tot multinational, tot consument - werkt Solidaridad aan eerlijke producten, die geen schade toebrengen aan mens of milieu en voor iedereen winstgevend zijn. Solidaridad is actief op 5 continenten, via 10 regionale kantoren en werkt door 12 productieketens heen, waaronder koffie, cacao, katoen, textiel en goud.

Evenwicht tussen productie en consumptie

Solidaridad gelooft in een wereld waarin het evenwicht tussen productie en consumptie zo in balans is, dat iedereen voldoende te eten heeft. De organisatie gelooft dat dit kan op een manier waarbij er respect is voor elkaar, voor de aarde en voor de generaties die na ons komen.

Steun Solidaridad en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 107 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van Solidaridad

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Solidaridad ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Extra project 2014 - € 2.990.000 - Het eiland van de weduwen

Extra project 2012 - € 1.720.000 - Het gezicht van Ghanees goud

Benieuwd naar het werk van Solidaridad?

Naar de website