Geniet van 't Goede

Geniet van 't Goede

Samen maken we het verschil! 

Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvingen eind oktober 2022 een cadeaukaart t.w.v. € 12,50. Onder het motto ‘Geniet van ’t Goede’ konden zij met deze kaart ruim 950 producten kiezen bij Albert Heijn, voor een heerlijke vegetarische maaltijd. Een maaltijd die in een handomdraai op tafel staat en eens ook nog eens beter is voor het klimaat. Want met een vega diner kunt u CO2 uitstoot besparen.

De actieperiode liep van maandag 24 oktober tot en met zondag 13 november 2022.

Logo geniet van t goede_RGB.png

Onze partners

Al voor het negende jaar sloeg de Postcode Loterij de handen ineen met Albert Heijn en Unilever voor deze campagne. Beide bedrijven zijn structureel bezig met het verduurzamen van hun assortiment en bieden steeds meer vegetarische producten aan. Albert Heijn is in 2022 namens de SBI door consumenten voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot meest duurzame supermarkt, onder meer vanwege het groeiende assortiment aan smakelijke vleesvervangers. Unilever breidt haar assortiment met vegetarische producten steeds verder uit. Hierdoor hoopt het bedrijf een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. 

Met producten als vegetarische Unox rookworst of Kipstuckjes van de Vegetarische Slager wordt het nu wel heel makkelijk om te kiezen voor een vegetarische maaltijd. Unilever breidt haar assortiment met vegetarische producten steeds verder uit. Hierdoor hoopt het bedrijf een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Met producten als vegetarische Unox rookworst of Kipstuckjes van de Vegetarische Slager wordt het nu wel heel makkelijk om te kiezen voor een vegetarische maaltijd.

Een resultaat om van te genieten!

Wat levert het eten van een vegetarische maaltijd nu eigenlijk op? Welke positieve impact heeft dat op het klimaat? De Postcode Loterij, Unilever en Albert Heijn vinden het belangrijk om dit concreet te maken. Daarom laten wij de impact van de ‘Geniet van ’t Goede’ campagne berekenen door Blonk Consultants. Afgelopen jaar is met al die vegetarische maaltijden behoorlijk impact gemaakt en flink wat CO2 bespaard. Het omgerekende resultaat? Heel wat vluchten minder naar New York! Daar mogen we trots op zijn.

Door het gebruik van de kaart hebben de Postcode Loterij-deelnemers in 2022 in totaal 1.553 ton CO2-eq bespaard, oftewel 8 miljoen gereden kilometers of 1.679 vluchten naar New York. Door een keertje geen vlees te eten bespaart u al behoorlijk wat CO2. 

D_Nicollete_v2.png

Dus waar wacht u nog op?

Winnen doet u bij de Postcode Loterij!

Speel nu mee