Eerste hulp bij dierenleed

Hond gewond? Een zieke zwerfkat? De dierenambulance komt eraan! Dag en nacht verlenen de ambulancemedewerkers van de Dierenbescherming eerste hulp. Waarna ze de dieren meenemen naar een dierenarts of asiel. Of naar de wildopvang, als het gaat om bijvoorbeeld gewonde egels, vogels of hazen. Afgelopen jaar werden meer dan 53.000 dieren vervoerd. En de Dierenbescherming staat ook in 2023 weer klaar voor alle dieren. Met duizenden vrijwilligers, campagnes, voorlichting en de fantastische teams op de ambulance.

Teamwork

De chauffeur en de bijrijder helpen elkaar bij het redden en vervoeren van dieren. Maar er is meer nodig om de dierenambulances goed te kunnen laten functioneren. Zoals mensen voor de coördinatie en de nodige vervoersvrijwilligers. Zij brengen dieren van de ene naar de andere locatie, bijvoorbeeld naar een wildopvang, wanneer dat de dierenambulance te veel tijd kost.

Drijvende kracht

De Dierenbescherming komt op voor alle dieren. De organisatie is bijvoorbeeld ook de drijvende kracht achter het Beter Leven vleeskeurmerk, waardoor 84 miljoen dieren in 2022 een beter leven kregen. Afgelopen jaar werden bovendien bijna 22.000 dieren opgevangen, konden bijna 2.000 huisdieren worden herenigd met hun eigenaar en vonden ruim 9.800 huisdieren een nieuwe baas.

Samen het verschil maken

De Dierenbescherming ontving de afgelopen vijf jaar een bijdrage van € 9 miljoen. In 2021 steunden onze deelnemers meer dan 175 goede doelen. Samen met organisaties zoals de Dierenbescherming werken we aan een rechtvaardige, groene en gezonde wereld voor iedereen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,3 miljard aan goede doelen kunnen schenken.

Samen voor een betere wereld.