Genieten als vanouds!

Patricia, vrijwilliger bij Stichting Vier het Leven, haalt mevrouw Van Rijn-Woltering (90) regelmatig op om met een groep leeftijdsgenoten op stap te gaan. Ze kennen elkaar inmiddels al tien jaar. De 1.700 vrijwillige begeleiders van Vier het Leven nemen ouderen mee naar het theater, de bioscoop, het museum of een concert. En dat is natuurlijk geweldig voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen of durven, maar wel graag willen. Samen uit, samen genieten!

Ambitie

Hoe fijn is het om iets leuks in het vooruitzicht te hebben? Om samen uit te gaan en terug te kijken op mooie belevenissen? Vier het Leven is er voor mensen die ook op hoge leeftijd het leven wil vieren. In 280 regio’s worden sociale en culturele activiteiten georganiseerd. De ambitie is om tijdens het lopende culturele seizoen 22.000 individuele deelnames te begeleiden.

Leven!

Alles wordt geregeld voor een zorgeloos uitje. De vrijwilligers halen ouderen thuis op en gaan samen naar een theatervoorstelling, de film, een concert of een museum. Gezellig op pad en een hele middag of avond genieten, met een klein clubje mensen die dezelfde interesses delen. Uitgebreid napraten met een drankje na afloop, kortom, leven!

Samen het verschil maken

Stichting Vier het Leven ontving over de afgelopen vijf jaar een bijdrage van ruim € 1,8 miljoen. In 2021 steunden onze deelnemers meer dan 175 goede doelen. Samen met organisaties zoals Stichting Vier het Leven werken we aan een rechtvaardige, groene en gezonde wereld voor iedereen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,3 miljard aan goede doelen kunnen schenken.

Samen voor een betere wereld.