Simavi en Rutgers

1 Week Extra

Gemiddeld menstrueert een vrouw 7 jaar van haar leven. Vrouwen in Nederland kunnen met wat beperkte ongemakken tijdens hun menstruatie hun gewone leven leiden. Voor vrouwen op het platteland in India ligt dat vaak anders. Door onwetendheid over hun cyclus en menstruele hygiëne en een gebrek aan betaalbaar maandverband, moeten zij vaak 1 week per maand missen van school of werk. Voor 23% van de meisjes op het platteland in India is dit een reden om te stoppen met school, met onomkeerbare gevolgen voor hun persoonlijke ontwikkeling, economische status en uiteindelijk hun gezondheid.

Met 1 Week Extra zorgt Simavi er samen met Rutgers en Women on Wings voor dat meisjes en vrouwen in Bihar, India tijdens hun menstruatie ook door kunnen gaan met hun leven. Met het geven van voorlichting en het beschikbaar stellen van maandverband verbetert Simavi de gezondheid van deze meisjes en vrouwen.

2014 - 1 Week Extra

Project
Zorgen dat meisjes en vrouwen tijdens hun menstruatie ook door kunnen gaan met hun leven.
Bijzonder project in
2014
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.060.000