Milieudefensie

Allemaal Lokaal

Met het project 'Allemaal Lokaal' wil Milieudefensie een doorbraak forceren voor veevoer uit eigen land. Milieudefensie gelooft in zuivel van koeien die alleen gras en veevoer uit de regio eten. Ook het krachtvoer voor Nederlandse kippen hoeft niet van de andere kant van de wereld te komen. Dat was niet zo lang geleden nog heel normaal in Nederland. Dat zorgt voor werkgelegenheid voor onze eigen boeren en het spaart de bossen in Zuid-Amerika. Die bossen worden omgehakt om plaats te maken voor plantages waar voor ons veevoer (soja) verbouwd wordt.

In het project 'Allemaal Lokaal' brengt Milieudefensie akkerbouwers, melk- en pluimveehouders, zuivelproducenten en supermarkten bij elkaar. De akkerbouwers verbouwen eiwitrijk veevoer zoals lupine. Melk- en pluimveehouders in de regio gebruiken dit veevoer voor hun melkkoeien en legkippen. Een lokale producent maakt van deze melk zuivelproducten met herkenbare verpakking. En een landelijke supermarktketen zorgt ervoor dat de producten uiteindelijk bij de consument in de koelkast belanden.

Op 9 februari 2015 had supermarktketen PLUS de primeur met de introductie van het vernieuwde Gijs-ei: een ei dat tot stand is gekomen met veevoer van dichtbij. Alle producten die dankzij dit project tot stand komen zijn herkenbaar aan het bovenstaande logo. Daarnaast ligt er een Allemaal Lokaal Aurora Demeter kaas met 100% Nederlands veevoer in de winkels van de Ekoplaza.

2014 - Allemaal Lokaal

Project
Met het project 'Allemaal Lokaal' wil Milieudefensie een doorbraak forceren voor veevoer uit eigen land. Milieudefensie gelooft in zuivel van koeien die alleen gras en veevoer uit de regio eten.
Bijzonder project in
2014
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.970.000