WOMEN Inc.

Campagne ‘Waar is mijn € 300.000?’

Vrouwen en mannen in Nederland verdienen nog steeds niet hetzelfde. Het loonverschil is 16,1% (CBS, 2016). Verschillende factoren zijn van invloed op het loonverschil tussen mannen en vrouwen. Zoals wel of niet fulltime werken, wel of geen leidinggevende functie en de branche waarin iemand werkt. Wanneer er rekening wordt gehouden met deze factoren blijft er tussen mannen en vrouwen nog steeds een verschil van 8% over, het zogenaamde ‘onverklaarbare loonverschil’. Daarnaast is er in Nederland ook nog steeds sprake van ongelijke beloning. Bij ongelijke beloning krijgen mannen en vrouwen voor hetzelfde werk niet hetzelfde salaris.

WOMEN Inc. heeft in samenwerking met Loonwijzer berekend dat een vrouw in een werkend leven gemiddeld €300.000,- minder salaris verdient dan een man. Met de campagne “Waar is mijn €300.000?” ontrafelt WOMEN Inc. het loonverschil en maakt vrouwen bewust van de financiële gevolgen van hun keuzes.

WOMEN Inc. roept de overheid op om ongelijke beloning van mannen en vrouwen op de politieke agenda te zetten. Daarnaast stimuleert WOMEN Inc. werkgevers om werk te maken van een eerlijk loonbeleid. Lees meer over ‘Waar is mijn €300.000?’

2016 - Campagne ‘Waar is mijn € 300.000?’

Project
Met de campagne “Waar is mijn €300.000?” ontrafelt WOMEN Inc. het loonverschil en maakt vrouwen bewust van de financiële gevolgen van hun keuzes.