The Climate Group en de Postcode Loterij: samen klimaatverandering stoppen

The Climate Group is een internationale organisatie die samenwerkt met bedrijven en overheden met als doel om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen naar 0%.

Alleen met een wereldwijde aanpak kan The Climate Group klimaatverandering tegengaan. Met kantoren in Beijing, London, New Delhi en New York probeert de organisatie de meeste invloedrijke landen en bedrijven te overtuigen van het nut en de noodzaak van een brede aanpak. Zij hebben niet alleen een grote impact op het milieu, maar zijn ook een voorbeeld voor anderen.

The Climate Group wordt sinds 2008 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 13,2 miljoen euro voor haar activiteiten.

The Climate Group

Thema's
Klimaat
Gesteund sinds
2008
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.500.000,-

Hoe zorgt The Climate Group voor een schone revolutie?

Samenwerking

The Climate Group focust op samenwerkingen met het bedrijfsleven en met regeringen. Partijen die een grote impact hebben op ons milieu en het verschil kunnen maken als het gaat om klimaatverandering. The Climate Group brengt al deze partijen bij elkaar om plannen te ontwikkelen en uit te voeren.

Communiceren van behaalde doelen

Er is nog een lange weg te gaan. Tijdens dit proces is het belangrijk om kleinere doelen te stellen en duidelijk te communiceren wanneer deze zijn behaald. Het delen van de successen laat zien dat de strijd tegen klimaatverandering niet onmogelijk is en motiveert anderen om ook in actie te komen. Zo leiden de kleine successen tot grote successen.

TheClimateGroup_Hoe.jpg