Prins Claus Fonds

Cultural Emergency Response

Het Prins Claus Fonds’ Cultural Emergency Response programma is opgericht in 2003 naar aanleiding van de vernielingen en plunderingen in het Nationaal Museum van Irak om een internationale vuist tegen de vernietiging van cultuur en erfgoed te maken. Sindsdien heeft het Cultural Emergency Response programma, mede dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij, wereldwijd noodhulp verleend in bijna 250 noodsituaties.

Mensen in nood ontvangen van verschillende noodhulporganisaties concrete hulp zoals medicijnen, voedsel of tenten. Het Prins Claus Fonds is van mening dat juist in noodsituaties het ook van groot belang is om aandacht te geven aan datgene wat mensen hoop biedt en verbindt. Het redden van erfgoed geeft mensen kracht hun emeenschap weer op te bouwen na een natuurramp of conflict.

Cultural Emergency Response

Project
Het Cultural Emergency Response programma is opgericht in 2003 om een internationale vuist tegen de vernietiging van cultuur en erfgoed te maken.
Bijzonder project in
2007
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 200.000