UNHCR

Educating at scale

Helaas gaan kinderen op de vlucht veel vaker dan andere kinderen niet naar school: 61% van alle kinderen op de vlucht heeft toegang tot basisonderwijs ten opzichte van het wereldwijde gemiddelde van 91%. Toegang tot onderwijs is niet alleen een recht, het is van wezenlijk belang voor kinderen en voor de maatschappij waarin ze opgroeien.

Het Educating at scale project heeft ervoor gezorgd dat 225.000 kinderen op de vlucht weer naar school kunnen. Deze kinderen kunnen weer dromen over een toekomst, bijvoorbeeld een toekomst als arts, als leraar, als politieagent.  De 12 landen waar het Educating at  scale project is uitgevoerd zijn Tsjaad, Ethiopie, Iran, Kenia, Maleisie, Rwanda, Pakistan, Zuid Soedan, Soedan, Syrie, Oeganda en Yemen. Dankzij deze bijdrage van de Nationale Postcode Loterij in 2016 en 2017 zijn de levens van 225.000 kinderen op een blijvend manier positief veranderd en durven zij te dromen over hun toekomst.

 

Educating at scale

Project
Onderwijs verzekeren voor kinderen in 12 geselecteerde landen: Tsjaad, Kenia, Oeganda, Rwanda, Ethiopië, Soedan, Zuid-Soedan, Pakistan, Iran, Maleisië, Jemen en Syrië.
Bijzonder project in
2016
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 5 miljoen