UNHCR

Educating at scale

In totaal 28 miljoen kinderen in de wereld zijn verstoken van onderwijs door conflictsituaties. Toegang tot onderwijs is een basisrecht, zoals vastgelegd in het VN-Kinderrechtenverdrag. De bijdrage is bedoeld voor ‘Educate a Child’. Dit door UNHCR in 2012 gelanceerde initiatief is erop gericht om onderwijs te verzekeren voor kinderen in 12 geselecteerde landen: Tsjaad, Kenia, Oeganda, Rwanda, Ethiopië, Soedan, Zuid-Soedan, Pakistan, Iran, Maleisië, Jemen en Syrië.

Projecten binnen dit initiatief worden per land ingevuld en omvatten bijvoorbeeld de bouw en renovatie van basisscholen, het opleiden van leerkrachten en het leveren van uniformen, schoolboeken, en internetvoorzieningen. Dankzij deze bijdrage krijgen 225.000 vluchtelingenkinderen, jongens en meisjes, weer onderwijs.

Educating at scale

Project
Onderwijs verzekeren voor kinderen in 12 geselecteerde landen: Tsjaad, Kenia, Oeganda, Rwanda, Ethiopië, Soedan, Zuid-Soedan, Pakistan, Iran, Maleisië, Jemen en Syrië.
Bijzonder project in
2016
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 5.000.000