Plan International

Een bloedserieuze zaak: ongesteld zijn in Uganda

Bijna een derde van de meisjes in Uganda blijft thuis van school als ze ongesteld zijn. Ze hebben geen goed maandverband en op school zijn geen sanitaire voorzieningen. Ze missen iedere maand een week school en raken daardoor zo ver achter dat ze helemaal van school gaan, met alle gevolgen van dien voor hun latere kansen op werk en een onafhankelijk inkomen. Met steun van de Nationale Postcode Loterij pakte Plan International dit probleem aan in de Ugandese regio’s Lira en Kamuli. Plan International stelde er duurzaam (wasbaar) en betaalbaar maandverband ter beschikking, gaf voorlichting over (menstruele) hygiëne en zorgde voor werkgelegenheid. Het project werd in 2020 afgerond, maar was zo succesvol dat de aanpak nu in verschillende landen wordt toegepast.

2014 - Een bloedserieuze zaak: ongesteld zijn in Uganda

Project
Plan stelt duurzaam (wasbaar) en betaalbaar maandverband ter beschikking, geeft voorlichting over (menstruele) hygiëne en zorgt voor werkgelegenheid.
Bijzonder project in
2014
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.000.000