Plan Nederland

Een bloedserieuze zaak: ongesteld zijn in Uganda

Bijna een derde van de meisjes in Uganda blijft thuis van school als ze ongesteld zijn. Ze hebben geen goed maandverband en op school zijn geen sanitaire voorzieningen. Ze missen iedere maand een week school en raken daardoor zo ver achter dat ze helemaal van school gaan, met alle gevolgen van dien voor hun latere kansen op werk en een onafhankelijk inkomen. Met steun van de Nationale Postcode Loterij pakt Plan Nederland dit probleem aan in de Ugandese regio’s Lira en Kamuli. Plan stelt duurzaam (wasbaar) en betaalbaar maandverband ter beschikking, geeft voorlichting over (menstruele) hygiëne en zorgt voor werkgelegenheid.

Het maandverband wordt door Plan Nederland tegen inkoopprijs ingekocht en met een kleine winst verkocht door vrouwen, die hiermee hun inkomsten verbeteren. Eén setje bestaat uit vijf uitwasbare maandverbandjes en gaat ongeveer een jaar mee.

2014 - Een bloedserieuze zaak: ongesteld zijn in Uganda

Project
Plan stelt duurzaam (wasbaar) en betaalbaar maandverband ter beschikking, geeft voorlichting over (menstruele) hygiëne en zorgt voor werkgelegenheid.
Bijzonder project in
2014
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.000.000